Bijeljina nastavlja razvojne projekte

Bijeljina nastavlja razvojne projekte

Gradska uprava je danas, preko Agrarnog fonda, isplatila preostale podsticaje za poljoprivrenike za 2017. godinu, odnosno podsticaje za tov junadi i tov svinja, najavio je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
– Na ovaj način svi podsticaji za prošlu godinu, a koji se isplaćuju preko Agrarnog fonda Grada Bijeljina, su isplaćeni – naveo je Mićić.
Gradonačelnik je, govoreći o aktuelnostima u Gradu, istakao da je trenutno u toku nastavak projekta izgradnje kanalizacije u Ulici srpske vojske.
– Ovu ulicu ćemo, nakon završetka radova u vezi sa izgradnjom kanalizacije, morati u potpunosti nanovo izgraditi, sa trotoarima i ivičnjacima, a zamjenićemo i kompletnu uličnu rasvjetu – naveo je Mićić.
Za ulice Srpske vojske, Potporučnika Smajića i Nikole Spasojevića biće izdvojeno 602.000 evra bez PDV-a, dok će Ulica 27. marta biti naknadno asfaltirana, nakon završetka cjelokupnih radova na izgradnji kanalizacije, što će koštati oko 154.000 evra bez PDV-a.
Nedavno su asfaltirani dijelovi ulica Arsenija Čarnojevića, Dimitrija Tucovića i Solunska, u kojima je građena kanalizacija i saobraćaj u ovom dijelu Bijeljine se odvija neometano.
Ulice Svetozara Markovića, Miloša Obilića i Sarajevska biće asfaltirane u narednom periodu.
Gradonačelnik je najavio da je u planu i izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Miloša Obilića, Sremske, Raje Baničića i Živojina Mišića, kao i rekonstrukcija dijela ulica Raje Baničića i Dimitrija Tucovića.
On je istakao da je u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, koji predviđa da Gradska uprava ima obavezu i pravo da zaposli nekoliko eksperata, zaposlen gradski menadžer Miloš Stevanović, koji će pomoći u realizaciji velikih kapitalnih projekata.
– Cilj mi je da Bijeljini, koja je na dobrom putu napretka, pomognem da nastavi u tom smjeru i da bude još bolje mjesto za život. Gradska uprava trenutno radi na realizaciji projekta gasovoda, za šta je izdvojeno preko 30 miliona konvertibilnih maraka, za izgradnju gasovodne mreže u našem Gradu. Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS je prošle sedmice izdalo još jednu dozvolu za gasovod koji se gradi od Šepka do Bijeljine i Gradska uprava će učiniti sve da Bijeljina do sledeće grejne sezone dobije gas. Na taj način realizovaće se izuzetno važan projekat, u saradnji Gradske uprave i Vlade Republike Srpske – pojasnio je Stevanović.
On je najavio i izgradnju novih dječijih igrališta u Gradu, kao i uređenje postojećih.
U oblasti obrazovanja planiran je završetak spoljnog uređenja Osnovne škole „Vuk Karadžić“ na Ledincima, a zahvaljujući donaciji Vlade Japana, a u Osnovnoj školi „Knez Ivo od Semberije“ biće obnovljena stolarija, najvljeno je na današnjoj konferenciji.
Gradonačelnik je pojasnio da su, prema Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja Republike Srpske i Zakona o veterinarstvu BiH iz koga je proistekao Pravilnik o identifikaciji i vođenju evidencije pasa, mačaka i pitomih vretica u BiH, svi vlasnici pasa i mačaka dužni da ih registruju i mikročipuju.
– Obaveza veterinarskih organizacija je da vode registar za svaku pojedinačnu životinju, jer bez toga nije moguće sprovesti bilo kakvu veterinarsku intervenciju. Zajedničkom saradnjom inspekcije, veterinarskih organizacija i građana,s ciljem otpočinjanja rješavanja problema prekobrojne populacije napuštenih pasa, Veterinarska inspekcija Grada Bijeljina će u predstojećem periodu vršiti kontrole veterinarskih organizacija i informisati građane-vlasnike životinja, kako direktnim putem, tako i putem medija, o njihovim pravima i obavezama – pojasnio je Mićić.
Gradonačelnik je istakao da je u Bijeljini počela izgradnja 20 od 44 kuće uništene u polavi 2014. godine koje će biti izgrađene kroz projekat Evropske unije.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *