September 18, 2018

Cigarete skuplje za 10 i 20 feninga!.

Cigarete skuplje za 10 i 20 feninga!.

Iako su građani Bosne i Hercegovine navikli da duvanski proizvodi poskupljuju s prvim danom Nove godine, konzumente cigareta više su cijene, i to bez ranijih najava, dočekale proteklog vikenda.

Ostali su u šoku kada su im prodavači na trafikama, u trgovačkim centrima i marketima kazali da su neke cigarete skuplje za deset i 20 feninga!.
Tako od subote oni koji konzumiraju cigarete „Diva“ kutiju plaćaju 10 feninga više te ove cigarete sada koštaju četiri KM

. Za cigarete „Lucky Red“ i „Flow Filter“ potrebno je izdvojiti 20 feninga više i one sada koštaju 4,70 KM, dok 4,40 KM koštaju cigarete „Lucky Flow Filter Resized“ i skuplje su za deset feninga.

Ovo je treće poskupljenje duvanskih proizvoda od početka ove godine.

Nakon što su 1. januara sve cigarete poskupjele, u maju su se ponovo na udaru našli konzumenti proizvoda Tvornice duhana Rovinj (TDR), tačnije oni koji konzumiraju „Dunhill“, a cijene su i tada povećane za deset i 20 feninga.

Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH, za „Avaz“ je potvrdio da su neki duvanski proizvodi poskupjeli. Kovačević je kazao da veliki proizvođači Upravi za indirektno oporezivanje BiH mjesec prije nego što nove cijene stupe na snagu dostavljaju zahtjeve.

– Korigovani cjenovnik prijavio je TDR, jer su oni sada član „British American Tobaccoa“. Uglavnom, te su cijene na vrijeme prijavljene u UIO – pojasnio je Kovačević. Još nije poznato hoće li se drugi proizvođači odlučivati za poskupljenje duvanskih proizvoda..
Izvor: AVAZ

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.