September 18, 2018

Radnici “Banje Dvorovi” traže isplatu osam plata

Radnici “Banje Dvorovi” traže isplatu osam plata

Radnici “Banje Dvorovi” i dalje u štrajku

BIJELjINA – Radnici “Banje Dvorovi” nastavili su i u utorak štrajk ispred zgrade gradske uprave u Bijeljini zahtevajući isplatu osam plata, putnih troškova i deblokadu računa ustanove.

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Ostojić poručio je da će radnici nastaviti proteste do petka, 13. oktobra, kad se očekuje vanredna sednica Skupštine grada na kojoj će biti reči o problemima Banje i zaposlenih. Ostojić je rekao da Gradska uprava za dva meseca, od kada traju protesti radnika “Banje Dvorovi”, nije ponudila nikakvo rešenje za probleme u toj ustanovi.

– Bićemo tu da nas ne bi zaboravili, ako oni uopšte imaju rešenje. Ne očekujemo mnogo, jer smo i dosad mnogo puta bili izigrani – rekao je Ostojić.

On je dodao da je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sada preuzeo na sebe rešavanje određenih problema, a prvi je da se odblokira račun “Banje”.

STEČAJ NAJLOŠIJE REŠENjE

GRADONAČELNIK Bijeljine Mićo Mićić izjavio je posle sastanka sa radnicima da je stečaj najlošije moguće rešenje za njih, jer bi ostali bez posla, te da će u petak biti održana sednica gradskog parlamenta na kojoj će se pokušati naći rešenje. On je dodao da je rukovodstvo “Banje” podnelo ostavke, kao i da je Grad pomagao toj ustanovi u proteklom periodu u skladu sa svojim mogućnostima.

Izvor: Novosti

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.