December 18, 2017

SDS: Ponovo žele da opljačkaju narod, SDS će se snažno boriti protiv novog seta akciza

SDS: Ponovo žele da opljačkaju narod, SDS će se snažno boriti protiv novog seta akciza

Srpska demokratska stranka (SDS) oglasila se saopštenjem povodom usvajanja seta zakona o akcizama u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

SDS smatra da je današnja sjednica Doma naroda PS BiH pokazala da koalicija SNSD-SDA-HDZ prevarama i kršenjem Poslovnika pokušava iz džepova građana oteti 300 miliona maraka na godišnjem nivou kroz poskupljenje goriva, čemu će se ova stranka snažno suprostaviti.

Naime, svjesni da poskupljenje goriva u redovnoj zakonodavnoj proceduri ne može dobiti podršku Predstavničkog doma, trio koji čine Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović dogovorio se da ovaj zakon, suprotno Poslovnicima dva doma, pokuša progurati po hitnoj proceduri. Ovim je u potpunosti razotkriveno Dodikovo licemjerje, jer se potvrđuje da mu je Bakir Izetbegović najbolji ortak i partner kada treba zavući ruku u džepove građana“, ističe se u saopštenju SDS-a.

Dalje se navodi da će SDS iskoristiti sve zakonske mogućnosti da zaustavi, kako se tvrdi, instuticionalno nasilje u režiji Dodika, Izetbegovića i Čovića, čiji je jedini cilj pljačka ionako osiromašenog naroda.

Takođe, pozivamo sve parlamentarne partije, koje su protiv ove pljačke, da snažno stanu u odbranu Poslovnika Predstavničkog doma, jer time brane i: narod od novih poskupljenja, privredu koja je na koljenima i poljoprivredu koja je uništena“, zaključuje se u saopštenju SDS-a.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je u oba čitanja set zakona o akcizama – prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, Zakona o uplati na jedinstveni račun, te Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH.

Izvor: Mondo

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *