1 MAJ U SEMBERIJI /VIDEO/

1 MAJ U SEMBERIJI /VIDEO/

U Bijeljini se 01. maj tradicionalno proslavlja na izletištima i obalama Drine, s tim da je ove godine primjetan bio manji broj ljudi izletnika zbog lošeg vremena. Uglavnom su se birala mjesta uz vikendice gdje se može skloniti u slučaju kiše.

“Vrijeme nas je malo omelo, ali nije strašno. Pored rijeke u prirodi uživamo uz roštilj, to je naša tradicija”, kaže jedan od izletnika pored Drine.

Među slavljenicima je bilo i dosta penzionera koji kažu da ih za ovaj praznik vezuju posebne uspomene.

“Danas je dan kada se sjećamo tog nekog lijepog vremena kada je sindikalna borba dala radnicima određena prava. Organizujemo se uvijek sa dragim prijateljima, ljudima sličnog razmišljanja i evociramo uspomene iz prošlosti”, kaže Aleksandar Vulović iz Badovinaca, bivši prosvjetni radnik.

Ispod Pavlović mosta tradicionalno se skupi i ekipa neimara koji su građevinu koja spaja Srpsku i Srbiju gradili prije više od 20 godina.

“Ovo simbolizuje zajedništvo, jer smo zajedno most i gradili. Od tada datira i naše prijateljstvo koje traje i koje će trajati koliko i most, a mi se ovim prilikama rado prisjetimo tog vremena”, kaže jedan od graditelja.

Dok se oni nešto stariji, proslavljajući Praznik rada prisjećaju lijepih vremena, mlađi uživaju iščekujući budućnost, a za grupu studenata, koja gaji prijateljstvo iz srednjoškolskih klupa, je ovo prilika da se na taj dan, tradicionalno sakupe iz svih krajeva Srpske i Srbije, pa se slavlje produži i na nekoliko dana.

“Skupljamo se već tri, četiri godine ovdje kod našeg druga na vikendici. Ovo nam je omiljeni praznik koji nas okupi sa svih strana, iz južne Srbije, Mladenovca, Smedereva, Beograda. Par dana se već družimo ovdje”, kaže Luka Popović iz Beograda , jedan od dvadesetak studenata koji se tradicionalno skupljaju na obali Drine za Praznik rada.

“Sve smo spremili, dobro raspoloženje, što je najbitnije, i naravno meso, ali ne samo roštiljsko, nego pečemo i prase. Ima nas iz Šapca i okoline, sa svih strana, a domaćin je odavde, iz Bijeljine tako da će sigurno provod biti dobar”, rekla je Teodora Obradović, koja je takođe došla kod druga da proslavi Prvi maj.(BN televizija)


About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.