250 MILIONA EVRA KREDITA ZA AUTO-PUTEVE U SRPSKOJ Bijeljina nije zaboravljena,solidarno plaćamo kredit a vožnju istim ako ikad dočekamo

250 MILIONA EVRA KREDITA ZA AUTO-PUTEVE U SRPSKOJ Bijeljina nije zaboravljena,solidarno  plaćamo kredit a vožnju istim ako ikad dočekamo

Na Trećoj investicionoj konferenciji o zapadnom Balkanu u Londonu potpisan je dodatni sporazum sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj /EBRD/ u iznosu od 750 miliona evra za četiri dionice na auto-putu “5 C”.

Od ovih sredstava 500 miliona evra biće utrošeno na teritoriji Federacije BiH, a 250 miliona evra na teritoriji Republike Srpske.

U Republici Srpskoj iz ovih sredstava će se finansirati sljedeće dionice:

Dionica Koridora Vc Rudanka – međuentitetska linija razgraničenja u tunelu Putnikovo Brdo (sadašnja procjena troškova 165 miliona Evra)
Dionica Koridora Vc Vukosavlje – Podnovlje (sadašnja procjena troškova za EBRD učešće u ovoj dionici iznosi  50 miliona Evra)

Uz ranije najavljene dionice koje će finansirati Kina a odnosi se na putni pravac prema Prijedoru i Novom gradu, jasno je da Bijeljina kao drugi grad po veličini u RS nije na listi prioriteta.

Bijeljina-Tuzla-Brčko je najnaseljeniji dio BiH i vjerovatno  grad sa najlošijom magistralnom infrastrukturom.

Put prema Brčkom komotno što se tiče saobraćaja može biti išaran crnim tačkama a što je i slučaj sa učestalim pogibijama pješaka u Dvorovima.

Tranzit kroz ovo područje,pogotovo transport roba, je izuzetno frekventan a imajući u vidu da najveći dio roba iz Srbije ulazi upravo preko prijelaza Rača,nije dovoljno da Vlada RS kao prioritet riješi komunikaciju Rača- Brčko.

Čak i u neodređenim najavama za “nekad tad” i pored najveće frekvencije saobraćaja Vlada RS će “nekad tad” razmotriti gradnju brze ceste a ne auto-puta.

Do tada će nedostatke,crne tačke i saobraćaj u Dvorovima regulisati Ramerom!

Plaćaćemo kazne i vraćati kredite za auto puteve ,upravo onako kako nam je namjenjeno.

(semberske.com/SB)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.