October 16, 2018

Aleksandar iz Ugljevika je obnovio đedovinu na Majevici: “Želim da proizvodim rakiju”

Aleksandar iz Ugljevika je obnovio đedovinu na Majevici: “Želim da proizvodim rakiju”

Aleksandar Krstić je mogao da ode iz Ugljevika, ali je odlučio da baš tu provede život, na obroncima Majevice da obnovi napušteno imanje predaka u Bogutovom selu, i na taj način se oduži ocu, stricu i svima onima čija imena su uklesana na spomeniku palim borcima.

Aleksandar je u 1992. u ratnom vihoru izgubio oca, imao je samo tri godine. Bila su to teška vremena za majku i njega. Ali, nikada nisu bili prepušteni sami sebi. Uz penziju i invalidninu, kao odličan student prava, imao je i stipendiju Vlade i završio pravni fakultet. Svoju budućnost vidi u bavljenju poljoprivredom, piše RTRS.

Pravni fakultet završio je sa prosekom 9,5. Bio je student istraživač u Haškom tribunalu. Kada se u Ugljeviku zaposlio u struci, prvi zarađeni novac uložio je u dedovo imanje, da ne zaraste u korov. Zasadio je 500 stabala viljamovke i planira da proizvodi rakiju.

– Svaki novi zasad, svaka nova voćka je prilika da se nešto novo učini, da se čovek raduje životu, zajedništvu i porodici, borbi i društvu. Јa, pre svega, mogu reći da se radujem Republici Srpskoj, jer ja sam njeno dete – ističe ovaj mladi pravnik.

Želja mu je da proizvodi rakiju i da je sa oznakom geografskog porekla izvozi u Evropu.

– Imam parcelu od nekih pet dunuma koju treba da preuredim. Iduće jeseni ću posaditi novi zasad, tako da ću imati i 1.000 sadnica, pa se mogu nadati pi odsticajima resornog ministrstva – dodaje Aleksandar

Izvor: RTRS

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.