Septembar 21, 2020

Amerikanci stali u odbranu Juga – ipak nije najgori auto u istoriji /video/

Amerikanci stali u odbranu Juga – ipak nije najgori auto u istoriji /video/

Nekadašnji ponos jugoslovenske auto-industrije na Zapadu je često bio (ne)pravedno okarakterisan kao najgori, ili jedan od najgorih automobila svih vremena, ali da li je baš tako?

Kako bi se lično i bez predrasuda uverili u karakteristike Juga, novinari američkog automobilskog sajta Jalopnik testirali su jedan primerak ovog modela koji im je ustupio njihov kolega.

Oni su pokušali da što objektivnije ocene automobil, uprkos negativnoj reputaciji koju Jugo ima u američkoj javnosti. Istakli su neke njegove pozitvne strane – poput dizajna i iskorišćenosti prostora u kabini, dok su zamerke išle na račun loših materijala i završne obrade.

Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Kao još jedan važan detalj u vezi sa lošim imidžom koji Jugo ima u Americi, novinar Jalopnika ističe da vlasnici ovog automobila zbog njegove niske cene uglavnom nisu vodili dovoljno računa o svom vozilu i često bi ga zapustili – jer su ga smatrali bezvrednim.

Povrh toga, auto koji je bio na testu star je preko tri decenije.

Kada se sve sabere i oduzme, zaključak je da Jugo nije bio bogzna kakav automobil, ali da svakako nije ni najgori u istoriji.

Pogledajte video sa ovog testa:

/b92/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.