September 24, 2018

Anketni odbor optužio ministra Lukača za pritiske u radu odbora i utvrđivanju činjenica vezano za stradanje Davida Dragičevića

Anketni odbor optužio ministra Lukača za pritiske u radu odbora i utvrđivanju činjenica vezano za stradanje Davida Dragičevića

U Banjaluci je danas održana sedma redovna sjednica Anketnog odbora za sagledavanje svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića. Anketni odbor je odbacio navode da je bilo kršenja poslovnika, a ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske je poručeno da prestane sa pritiscima na rad odbora.

Anketni odbor smatra nedopustivim navode koje je Dragan Lukač iznio u javnost. Otvoreno pismo u kojem je ministar unutrašnjih poslova rekao da je Odbor zloupotrijebio povjerenje Narodne skupštine, smatra se direktnim pritiskom i ometanjem rada Odbora, zaključeno je na sjednici.

Član anketnog odbora Drago Kalabić, koji je i poslanik SNSD-a u parlamentu Srpske, je bio uzdržan tokom glasanja o zaključku u vezi sa istupima Dragana Lukača. Tvrdi da je predsjednik Odbora u reakciji na otvoreno pismo ministra Lukača, u javnost iznio stavove, a da to prethodno nisu odobrili članovi ovog radnog tijela.

Branislav Borenović to demantuje i navodi da u javnost nije iznosio nikakve stavove. Saopštio sam opšte činjenice o radu odbora, što je u skladu sa poslovnikom, kategoričan je Borenović.

Nakon sjednice je saopšteno da će izvještaj Anketnog odbora biti završen u narednim danima, nakon čega će predložiti mjere Narodnoj skupštini Republike Srpske.

/bn/

 

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.