October 22, 2018

Anketni odbor počeo novu sjednicu saslušanjem policijskih zvaničnika

Anketni odbor počeo novu sjednicu saslušanjem policijskih zvaničnika

Anketni odbor, koji je formiran radi sagledavanja činjenica o smrti Davida Dragičevića danas je počeo saslušanje Siniše Kostreševića, načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a RS.

Branislav Borenović, predsjednik Anketnog odbora, je kazao da je zatražen snimak press konferencije održane 26. marta ove godine, te da je traženi snimak dostavljen u sedam primjeraka članovima odbora.

Anketni odbor danas će saslušati i direktora policije Republike Srpske Darka Ćuluma.

Prošle sedmice izjave su dali direktor Zavoda za sudsku medicinu RS Željko Karan i načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Ilić.

Željko Karan odgovarao je na pitanja članova Odbora o obdukcionom nalazu, dok je Darko Ilić govorio o istrazi i načinu na koji je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS dobila da radi slučaj stradanja Davida Dragičevića.

Anketnim odborom predsjedava Branislav Borenović (PDP), njegov zamjenik je Drago Kalabić (SNSD), a članovi su Nedeljko Glamočak (SDS), Milanko Mihajilica (SRS) i Goran Đorđić SNS).

Davor Dragičević je nedavno Okružnom tužilaštvu Banja Luka predao prijavu u kojoj izražava sumnju da je njegov 21-godišnji sin ubijen. Takođe, juče je predao novih stotinu prijava u tužilaštvo.

Tvrdi da ima dokaze da se montiraju određene stvari u vezi sa smrću njegovog sina a za, kako je naveo, saučesništvo u tome optužio je čelne ljude policije, koji su protiv njega podnijeli tužbe za klevetu.

Najavio je još jednu tužbu protiv ministra policije Dragana Lukača, zbog izrečenih tvrdnji o Davidu tokom posebnog skupštinskog zasjedanja, koje je bilo posvećeno bezbjednosnoj situaciji u RS s akcentom na tragičnu smrt banjalučkog studenta Davida Dragičevića.

(BN)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.