Februar 07, 2019

APOTEKE “SEMBERIJA” Kraj poslovanja, radnici bez prava

APOTEKE “SEMBERIJA” Kraj poslovanja, radnici bez prava

JZU Apoteka “Semberija” ušla je u proces likvidacije. Sedam radnika ostaje bez izmirenih obaveza.  Ostala je još jedna šansa, a to je parnični postupak – rečeno je na ročištu u Privrednom sudu u Bijeljini.

Od lidera do gubitaša. Apoteka “Semberija” ušla je u proces likvidacije.

“Zaključeno je da je prihvaćena likvidacija JZU Apoteka `Semberija`, ali prije toga treba reći da je strateški partner prihvatio sve obaveze i sva potraživanja i sve radnike. Nažalost, njih sedam ostalo je bez posla, ali je 31 radnik zadržao radno mjesto. 

Obično, kako praksa nalaže, kad preduzeće ide u likvidaciju, svi ostaju bez posla, ali po mom mišljenju, ovaj put je Skupština grada odabrala dobrog strateškog partnera”, rekao je likvidacioni upravnik Dane Katanić.

Novi strateški partner obio se o glavu starim radnicima. Njih sedam, putem pošte je obaviješteno da više nije dio kolektiva. Ogorčeni, nisu htjeli pred kameru, ali su istakli da su prevareni i izigrani.

“Radili smo osam mjeseci za platu umanjenu 25 procenata, to i tražimo da nam se isplati”, kategorični su radnici. 

Ali iz preduzeća “Vivamedic” iz Kozluka, koji se obavezao da će narednih 15 godina da upravlja apotekom, navode da ugovor nije prekršen i da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

“Svima im je isplaćeno uredno i otpremnina, imamo dokaze. Ostavljena im je mogućnost da pokrenu parnicu, ako se dokaže da im je Apoteka `Semberija` ostala dužna, moja obaveza je da to izmirim”, izjavio je Vladimir Mitić, vlasnik i direktor “Vivamedic” iz Kozluka.

Iako se apotekarska djelatnost pokazala kao veoma profitabilna, Apoteka “Semberija”, koja je radila na najboljim lokacijama u gradu, dugi niz godina poslovala je sa gubicima koji su dostigli pet i po miliona maraka. Čije je odgovornost, to još nije utvrđeno.

(BN TV)


About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.