August 07, 2020

APSURDI NA SUĐENjU ZA UČEŠĆE U OTMICI: Bijeljinac brani otmičara

APSURDI NA SUĐENjU ZA UČEŠĆE U OTMICI: Bijeljinac  brani otmičara

Dragan Cerovac iz Zvornika, optužen za otmicu Nenada Jakovljevića (46) iz Bijeljine. Jakovljević neće da ga krivično goni, ali ne “štedi” odbeglu braću Vidović

REPUBLIČKO javno tužilaštvo RS doživelo je fijasko na suđenju Draganu Cerovcu (25) iz Zvornika, optuženom za otmicu Nenada Jakovljevića (46) iz Bijeljine, koji je u sudnici branio otmičara navodeći da ne traži njegovo krivično gonjenje!

Cerovac se tereti da je zajedno s braćom kik-boskerima Miljanom i Ljubanom Vidovićem, koji su u bekstvu, oteo Jakovljevića 14. maja prošle godine. Silom, pretnjom i batinama naterali su ga da sačini ugovor, kojim priznaje da duguje 16.000 KM Fikreti Mušanović, inače majci boksera Đorđa Tomića, poznatom po učešću u rijalitiju “Parovi”.

Cerovac je imao ulogu vozača, a Jakovljević je u sudu tvrdio da optuženi nije ni znao da će učestvovati u otmici. Kada je to shvatio, navodno mu je i pomagao, da bi na kraju lično garantovao za njega da će vratiti novac Vidovićima.

Tužilac Svjetlanka Bijelić prigovorila je iskazu oštećenog Jakovljevića, koji je glavni svedok optužbe.

– Prilikom ispitivanja u policiji Jakovljević to nijednom nije pomenuo! Kada sam ga ja u istrazi ispitivala navodio je određene detalje u korist optuženog. Nezvanično mi je rekao i da je s njim kontaktirao otac optuženog, a sada tvrdi da to nije tačno – rekla je Bijelićeva.

Na pitanje sudije Snježane Kudrić Jakovljević je u sudnici tvrdio da mu niko nije pretio i da se ne boji optuženog.

Za razliku od Cerovca, Jakovljević nije “štedeo” Vidoviće i detaljno je ispričao kako su ga tukli, pretili da će mu pucati u nogu, kleštima odseći prste i slično. Pojasnio je da je prema Miljanu imao dug od 2.000 evra i da ga je sporni dan zvao da to regulišu i tad su mu rekli da je dug porastao na 8.000 evra. Potom su ga prisilili da potpiše da duguje 16.000 KM. Ugovor su sačinili u knjižari, a overili u Opštini Bijeljina na ime Fikrete Mušanović.

Otmičar Miljan Vidović,foto Fejsbuk

Ispričao je da je, kobnog dana, prošao osmočasovnu torturu. Tražeći pare Miljan mu je čak pretresao stan. U jednom trenutku pokušao je da im pobegne, ali ga je Miljan sustigao motorom i uvukao u teretanu, gde ga je takođe tukao. Zatim su ga odvezli u vikendicu njihovog oca, gde su u pomoć zvali i izvesnog Mikija, koji je doneo pištolj kojim su mu pretili.

Fikreta Mušanović u sudnici je ispričala da poznaje Vidoviće, ali ne i Cerovca, i da su je tog dana zvali da im pomogne, što je ona i učinila. Tvrdi da ništa sumnjivo nije primetila kada je sa Jakovljevićem potpisala sporni ugovor.

ŠAMPIONI

ODBEGLA braća Vidović svojevremeno su se bavila kik-boksom i važe za uspešne sportiste. Miljan je 2013. godine u Sao Paulu osvojio titulu šampiona sveta u disciplini K1 poluteške kategorije do 81 kilogram, boreći se pod zastavom Srbije. Godinu ranije osvojio je i titulu šampiona Evrope u kategoriji do 75 kg, a na evropskom tronu ga je zamenio mlađi brat Ljuban.

/novosti/


About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.