October 17, 2018

Autoput Bijeljina-Brčko-Vukosavlje će graditi Kinezi?!

Autoput Bijeljina-Brčko-Vukosavlje će graditi Kinezi?!

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske za “Novosti”: Sa kineskom kompanijom ozbiljno se pregovora o saobraćajnici kroz Semberiju, dugoj 90 kilometara

VLADA Republike Srpske i Ministarstvo saobraćaja i veza očekuju ove godine završne radove na graničnom prelazu na mostu Bratoljub i konačno početak radova na mostu u Gradišci na Savi, kao i uspostavljanje novih linija sa banjalučkog aerodroma, gde su pregovori sa stranim niskobudžetnim kompanijama u završnoj fazi a evo  šta ministar kaže o  projektu autoputa Bijeljina-Vukosavlje i da li je početak radova izvjestan?

– Naravno, ove godine će biti i završen auto-put “9. januar”, a u ozbiljnim smo pregovorima i sa jednom kineskom kompanijom oko auto-puta Vukosavlje – Brčko – Bijeljina i dalje prema Srbiji – kaže ministar.

Koliko su ozbiljni pregovori sa kineskom kompanijom za auto-put kroz Semberiju do Srbije?

– Vlada RS i Ministarstvo saobraćaja uveliko razgovaraju sa kineskom kompanijom koja radi auto-put kroz Crnu Goru. Tehnička dokumentacija je već urađena za auto-put od Vukosavlja, pa dalje za obilaznicu oko Brčkog prema Bijeljini, i da se spoji sa Srbijom. Ukupno se radi 90 kilometara auto-puta, koji bi išao i na Koridor 5C.

/novosti/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.