October 21, 2018

Balkanika 8. avgusta u Bijeljini

Balkanika 8. avgusta u Bijeljini

U okviru obilježavanja Pantelinskih dana u Bijeljini, u srijedu 8. avgusta na Trgu kralja Petra I Karađorđevića biće organizovan koncert grupe Balkanika.

Balkanika je osnovana 2000. godine i kako kažu, njihov muzički stil je teško opisati – to je originalni zvuk koji kombinuje “World Music” elemente i snažne ritmove Balkana, uz moderan senzibilitet.

Osnivač Aleksandar Sanja Ilić jedan je od najuspješnijih kompozitora raznovrsnih muzičkih žanrova u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, komponuje muziku za pozorišne predstave, mjuzikle, tv serije i filmove i dobitnik je mnogih prestižnih nagrada na raznim festivalima.

Grupa se sastoji od 10 muzičara – dva ženska etno vokala i jedan muški rok-vokal koji, u kombinaciji sa tvrdim elektronskim zvukom i drevnim balkanskim instrumentima, postižu fantastičan, moderan i originalan zvuk.

U poslednje dvije godine Balkanika je nastupala sa preko 100 koncerata na svim kontinentima.

Spektakularne koncerte održali su u Moskvi (Kremlj), Velikoj Britaniji, SAD, Kanadi, Južnoj Koreji, Indiji, Pakistanu, Egiptu, Meksiku, Kini, Belgiji, Holandiji, Austriji, Tunisu, Alžiru, Luksenburgu, Italiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Slovačkoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Turskoj, Rumuniji…

Koncert na gradskom trgu u Bijeljini počinje u 20:00 časova

/bijeljina.org/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.