Septembar 24, 2020

Banjalučka policija o slučaju “kapa” i “drva”

Banjalučka policija o slučaju “kapa” i “drva”

Banjalučka policija istražuje slučaj “policijska kapa”, koji je izazvao burne reakcije javnosti nakon što se u medijima pojavila fotografija nepropisno parkiranog “audija” u kojem je kod prednje šajbe bio ostavljen policijski kačket.

Iz Policijske uprave Banja Luka danas je saopšteno da vozač nije njihov pripadnik, odnosno pripadnik MUP-a RS i da je vozilo privatno vlasništvo, a neki mediji su objavili da se navodno radi o radniku banjalučkog Osnovnog suda.

“Policijski službenici su, po saznanju, preduzeli neophodne mjere i radnje na identifikovanju vozača i vozila, koje je bilo parkirano u Ulici vladike Platona, u kojem se na vidnom mjestu nalazio dio policijske uniforme – kačket. U toku je utvrđivanje okolnosti pod kojima je lice došlo u posjed pomenutog dijela policijske uniforme i time zloupotrijebilo policijsko obilježje”, rekli su iz policije.

Pojedini mediji su ranije objavili fotografije “audija” za koji tvrde da se redovno parkira u drugoj zoni kod Tržnog centra “Zenit”, a čitalac im je ustvrdio da vozač nikako ne plaća parking već samo ostavi policijsku kapu na vidno mjesto.

Takođe, pripadnici PU Banja Luka istražili su još jedan sporan slučaj, koji je takođe nakon objavljene fotografije u medijima, dospio u centar pažnje javnosti, a radi se o prevozu drva u službenom policijskom vozilu.

“Protiv trojice policajaca Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS dostavljen je zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka. Poštovanje i primjena zakona i podzakonskih akata istovremena je obaveza i svih zaposlenih u Policijskoj upravi Banjaluka, a svaka zloupotreba i neprofesionalno postupanje biće sankcionisano”,  istakli su u PU Banjaluka.

Izvor: Mondo

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.