October 16, 2018

BIJELJINA “Botanička bašta“ mladih volontera i Gimnazije “Filip Višnjić”

BIJELJINA “Botanička bašta“ mladih volontera i Gimnazije “Filip Višnjić”

Povodom Međunarodnog dana volontera, omladinska organizacija “Senat mladih OMOTE” u okviru projekta “Snaga mladih koja raste”, a koji realizuje Udruženje građana “Otaharin”, radi na temi “Botanička bašta”. Projekat se realizuje u saradnji sa Gimnazijom “Filip Višnjić” u čijim prostorijama je i postavljena bašta.

Iako organizacija koja je relativno skoro osnovana da djeluje samostalno, “Senat mladih OMOTE” već pokazuje da ima ozbiljne ideje i planove koji su dobri za društvenu zajednicu, a kao takvi i vrlo rado podržani od iste. Projekat “Botanička bašta” je nastao sa željom da se stvori jedan potpuno novi i prijatan ambijent i izbor je pao na bijeljinsku gimnaziju.

Mladi volonteri koji djeluju u ovom centru prezadovoljni su svojim projektom i sa puno entuzijazma prihvatili su se posla, šaljući jasnu poruku okolini da je sve moguće uz dobru volju i organizaciju, ističući ljepotu volonterskog poziva.

Projekat “Snaga mladih raste” u okviru kojeg i nastaje ova botanička bašta se realizuje uz podršku Šuler Helfen Leben organizacije iz Njemačke koja već deset godina podržava slične projekte omladinskog karaktera.

BN televizija

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.