October 16, 2018

Bijeljina: Dan boraca Srpske

Bijeljina: Dan boraca Srpske

Polaganjem vijenaca ispred spomenika poginulim borcima na centralnom trgu, 14. februar, Dan boraca danas je obilježila Gradska boračka organizacija u Bijeljini. Vijence su položili predstavnici Boračke organizacije, Gradske uprave, 3. pješadijskog puka, Udruženja djece poginulih boraca “Naslijeđe”, te predstavnici MUP-a RS.

Dan boraca Republike Srpske, 14. februar, jedan je od najznačajnijih datuma u kalendaru ove zemlje – ističu predstavnici Boračke organizacije grada Bijeljina.

“Čast nam je pokloniti se danas onima koji su dali svoje živote za stvaranje RS, koji su svojom žrtvom doprinijeli da mi svi danas živimo slobodno, u svojoj zemlji”, rekao je sekretar BO Bijeljina Radan Ostojić.

Ostojić napominje da su, 25 godina nakon završetka rata, mnogi demobilisani borci nezadovoljni svojim položajem.

“Imamo RVI od 5. do 10. kategorije čije su invalidnine sramotno niske. Od njih ne mogu preživjeti ni sami invalidi, a kamoli njihove porodice. Većina tih lica i dalje je nezaposlena, a s obzirom na njihove godine i zdravstveno stanje, teško je očekivati da će ikada pronaći posao.”

Problem je i zapošljavanje djece poginulih boraca – ističu u Gradskoj Boračkoj organizaciji Bijeljina.

“To je kategorija koja zaslužuje brigu čitavog društva, prije svega republičkih i lokalnih organa vlasti, ali i svih javnih preduzeća”, rekao je Ostojić.

Sa prostora Semberije u prethodnom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je više od 900 boraca, dok je njih 2.000 ranjeno.

BN televizija

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.