October 21, 2018

BIJELJINA Danas otvoren dječiji festival

BIJELJINA Danas otvoren dječiji festival

U susret Danu porodice – 15. maja, u Bijeljini je danas otvoren dječiji festival “Radost Bijeljine” koji organizuje Udruženja građana “Mama M”. Tokom dva dana festivala pripremljeno je mnoštvo edukativnih, revijalnih i izlagačkih sadržaja.

Prvi dan festivala obilježili su nastupi najmlađih iz brojnih bijeljinskih vrtića, te predavanja nutricionista, stomatologa, ginekologa i drugih stručnjaka iz oblasti zdravstva.

“Osnovni cilj Festivala je osnaživanje porodice kao institucije i podržavanje djece i mladih u njihovom odrastanju”, navela je organizatorka Ana Tikveša iz Udruženja “Mama M”.

Iz Doma zdravlja Bijeljina su poručili da je najbitnije da roditelji prate svoju djecu, jer je roditelj taj koji će prvi da primjeti sve promjene kod djece, pa čak i kod malih beba koje ne znaju da pričaju.

Generalni pokrovitelj festivala je Gradska uprava Bijeljina, a za ovaj projekat sredstva su obezbijeđena na osnovu Javnog oglasa za finansiranje projekata udruženja građana.

“Imamo određene vidove pomoći današnjoj porodici. Grad se trudi da pomogne kada su u pitanju vantjelesne oplodnje. Međutim, fondovi kao što je recimo u Srbiji za treće i četvrto dijete je nemoguće organizovati ovdje jer mi nemamo ni nadležnost, a ni stredstva”, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prilikom otvaranja festivala.

I za drugi dan festivala predviđena su predavanja stručnjaka iz raznih medicinskih oblasti, te nastupi vrtića i drugih obrazovnih ustanova sa područja grada Bijeljine.

Ulaz za oba dana festivala je slobodan, a biće organizovane i nagradne igre sa prigodnim poklonima za posjetioce.

BN televizija

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.