October 16, 2018

BIJELJINA Dečji pozorišni festival „Čupava bajka“

BIJELJINA Dečji pozorišni festival „Čupava bajka“

U Centru za kulturu „Semberija“ od 2. do 5. oktobra biće održan prvi Dečji pozorišni festival „Čupava bajka“.

Na repertoaru će se naći predstave „Uspavana lepotica“ – Agencija „Scena“, Beograd, „Magična lira“ – „Čiča Mičino pozorište“, Beograd, komad „Kafina cura fina“ – Pozorištance „Maslačak“, Bijeljina i komad „Pustolovine Boleta Komete“, Nevid teatra, Banjaluka. Sve predstave biće igrane od 18 časova.

– Pošto imamo festival „Dani komedije“ za odrasle, pa „Udahni kulturu“, za srednjoškolce, došli smo na ideju da napravimo i manifestaciju za najmlađu publiku. Tako je nastao Dečji pozorišni festival „Čupava bajka“, kojim smo sada zaokružili manifestacije za sve uzraste u Bijeljini – objašnjavaju u Centru za kulturu „Semberija“ u Bijeljini.

Poziv su poslali na adrese pozorišta, u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori. Prijavilo se 30-tak teatara, nakon čega je napravljena selekcija predstava koje su uvrštene u festivalski program.

– Odziv je bio odličan. Selektor festivala je Gavrilo Jovanović, a sve predstave pogledaće i žiri koji čine predsednik, Vasko Todić, te članovi Danka Rabota i Slaviša Vujanović. Učesnici će imati priliku da osvoje nagradu za najbolju predstavu u celini, specijalnu nagradu za originalnost i fantaziju i nagradu za najbolju originalnu muziku – ističu u Centru za kulturu „Semberija“ u Bijeljini.

Ova ustanova osnovana je 2007. godine spajanjem Doma omladine, Bioskopa i Galerije „Milenko Atanacković“ u jednu.

U Centru se održavaju i izložbe, projekcije filmova, te mnogi drugi programi za publiku u Bijeljini.

U okviru Centra za kulturu radi i Gradski bioskop, sa savremenom 3D tehnologijom.

Na sceni i talenat srednjoškolaca

Ove godine u Centru za kulturu „Semberija“ održan je 3. Festival srednjoškolskih predstava „Udahni kulturu“, na kojem su srednjoškolci iz Bijeljine, Janje i Zvornika, predstavili svoj talenat, znanje i umeće.

“Dani komedije” ugostili su teatre iz Beograda, Banjaluke i Narodnog pozorišta iz Tuzle.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.