September 26, 2018

BIJELJINA Dvoje poginulih, šest učesnika u pucnjavi a tek drugi odgovara za ovaj zločin nakon 18 godina

BIJELJINA Dvoje poginulih, šest učesnika u pucnjavi a tek drugi odgovara za ovaj zločin nakon 18 godina

Posle 18 godina bekstva granični policajci uhapsili su Makedonca Nazima Bronju (44) optuženog da je učestvovao u vatrenom obračunu u Bijeljini, kada su ubijeni A. R. i Radivoje Blagić Rajo.

Do sukoba između njih je došlo jer je Blagić uzeo novac kako bi podmitio carinike i vratio neku robu koju su oni ranije oduzeli.

Iz Granične policije BiH juče je saopšteno, navodeći inicijale, da su njihovi pripadnici uhapsili Bronju.

– Graničnim proverama je utvrđeno da ga potražuje Okružni sud Bijeljina zbog ubistva. On je kontrolisan prilikom ulaska u BiH na međunarodnom graničnom prelazu Uvac – rekli su u Graničnoj policiji.

U optužnici je navedno da je ubistvo počinjeno 6. februara 2000. godine oko 17.30 časova u Ulici Stefana Dečanskog na parkiralištu ispred restorana „Man“. U vatrenom obračunu osim Bronje, učestvovali su  Turčin Kenan Ozturk, Edin Tahirović, Ermendin Lekić i Dragan Nikić i protiv svih je potvrđena optužnica.

-Ozturk je osnovao privatno preduzeće „Gordon Europa“, a u kojem je direktor bio Nikić. Oni su se dogovorili da angažuju Tahirovića, Lekića, Bronju i A. R. da od Blagića uzmu novac koji su mu navodno ranije dali da podmiti određene osobe kako bi im se sa carine u Bijeljini vratila roba, koja je oduzeta pri pokušaju uvoza – navedeno je u optužnici.

Oni su se svi sastali u butiku jednog od optuženih u Lukavcu i dogovorili kako da izvedu akciju vraćanja novca i zatim su po dogovoru došli u Bijeljinu.

Neki od optuženi su ostali ispred restorana „Man“, a drugi su otišli u selo Patkovača gde je živeo Blagić.

-Rekli su mu da izađu iz kuće i saopštili mu da sa njima pođe do pomenutog restorana, gde ih je čekao Nikić i Bronjo. Rekli su mu da vozi ispred njih, pa je Blagić pošao svojim „golfom“. Nakon što su se parkirali ispred „Mana“ optuženi su počeli galamiti na Blagića – piše u optužnici.

U nameri da ga ubiju Tahirović, Lekić i A. R. uzeli su svoje pištolje i počeli pucati na Blagića, koji je pobegao iza dva automobila.

-Tada je i Blagić počeo pucati na njih. Tom prilikom on je zadobio dve prostrelne rane i preminuo je usled iskrvavljenja iz rane na desnom delu pluća. U  razmeni vatre ubijen je i A. R., a Nikić je zadobio povrede oka od delića razbijenog vetrobranskog stakla – pojašnjeno je u optužnici.

Kako nezvanično saznajemo jedan od učesnika ovog obračuna je osuđen, a ostali se još uvek nalaze u bekstvu.

U Okružnom sudu Bijeljini rekli su da je ranije potvrđena optužnica protiv svih učesnika u pucnjavi, pa tako i protiv Nazima Bronje.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.