September 23, 2018

BIJELJINA Filharmonija oduševila publiku

BIJELJINA Filharmonija oduševila publiku

U organizaciji Udruženja građana “Muzički umjetnici Semberije” u Etno selu “Stanišići” po prvi put u istoriji u Bijeljini je održan koncert filharmonije. Banjalučka filharmonija počastila je bijeljinsku publiku sa dva koncerta, jedan za najmlađe i drugi koncert ozbiljne muzike. Ovom događaju prisustvovalo je preko 500 građana Semberije.

Djela Štrausa, Bramsa, Mocarta, Dvoržaka, Pučinija, Čajkovskog, Maskanjina, Biničkog nizala su se jedno za drugim, a bijeljinska publika po prvi u istoriji imala priliku da uživa u klasičnoj muzici.

Organizatori Udruženje građana “Muzički umjetnici Semberije” i ovom organizacijom i idejom pokazali da je moguće da i ova vrsta muzike ispuni salu, a preko 500 posjetilaca koncerta dokazali su da Bijeljina itekako ima publiku za ovakvu vrstu koncerata.

Prema riječima direktora Banjalučke filharmonije Ivana Otaševića, sa zadovoljstvom su prihvatili da koncerte održe u Bijeljini.

Pored glavnog koncerta, u toku dana održan je i koncert za najmlađe propraćen prigodnim programom, što je jedan od prvih koraka ka stvaranju buduće koncertne publike.

Banjalučka filharmonija ima više od 40 članova i nastoji da održi kontinutet koncerata i na taj način razvija scenu klasične muzike u Republici Srpskoj. Upravo zbog toga nastoje i pažljivo isplanirati repertoar.

Banjalučka filharmonija od osnivanja 2010. godine održala je brojne koncerte širom Republike Srpske, te imala priliku da nastupa u Švedskoj, Gračkoj, Italiji i Srbiji i drugim zemljama.

(BN televizija)

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.