October 19, 2018

BIJELJINA Gradska uprava i ove godine sufinansira naučnoistraživačke radove

BIJELJINA Gradska uprava i ove godine sufinansira naučnoistraživačke radove

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore sa studentima postdiplomskih studija koji su na gradskom konkursu za finansiranje naučnoistraživačkih radova u akademskoj 2017/2018. godini dobili sredstva za finansiranje doktorske teze i master, odnosno magistarskih radova.
– Već niz godina Gradska uprava finansira izradu naučno-istraživačkih radova. Kao i prethodnih godina, izabrali smo radove iz oblasti koje su društveno značajne, odnosno koji svojom strukturom i naučnim dometom doprinose napretku i razvoju Grada Bijeljina. Nadamo se da će novčana pomoć biti od koristi kandidatima i da će moći kvalitetno da pripreme svoje radove – navela je šef Odsjeka za obrazovanje Ljubica Mlađenović.
U akademskoj 2017/2018. godini iz budžeta Grada Bijeljina će se finansirati izrada doktorske teze Jelene Marić na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, doktorska teza Biljane Kovačević na Ekonomskom Fakultetu u Beogradu, magistarski rad Cice Radišić Mićić na Ekonomskom Fakultetu u Brčkom i magistarski rad Anđelka Bogdanovića na Fakultetu za Ekonomiju Slobomir P Univerziteta.
Doktorske teza će biti finansirana jednokratnim novčanim iznosom od 2000 konvertibilnih maraka, a magistarski rad jednokratnim novčanim iznosom od 1500 KM.
Finansiranje izrade završnih naučnoistraživačkih radova odobrava se nakon sprovedenog postupka po javnom konkursu raspisanog na osnovu Odluke o stipendiranju i nagrađivanju učenika i studenata i Pravilnika o kriterijumu i postupku za stipendiranje i finansiranje naučnoistraživačkih radova.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.