October 20, 2018

BIJELJINA Gradski stadion sledeće godine dobija reflektore

BIJELJINA Gradski stadion sledeće godine dobija reflektore

 

U Bijeljini je danas održan sastanak gradonačelnika Miće Mićića sa predstavnicima fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Fudbalskog kluba „Radnik“ na kojem je razgovarano o zajedničkom projektu izgradnje reflektora na Gradskom stadionu.
– Dogovorili smo se da realizujemo ovaj projekat zajedničkim snagama. Ovi reflektori su nam neophodni da bi FK „Radnik“ ispunio uslove za nastavak takmičenja u Premijer ligi. Veliki broj fudbalskih klubova u Bijeljini pokazatelj je da su naši građani veoma zainteresovani za bavljenje sportom, što nas obavezuje i da ulažemo u sport – naglasio je gradonačelnik Mićić, najavivši da bi postavljanje reflektora trebalo da bude završeno do 1. avgusta naredne godine.
Vrijednost ovog projekta iznosi oko 850.000 konvertibilnih maraka. Reflektore i stubove finansiraće dva fudbalska saveza, a ostatak infrastrukture FK„Radnik“, uz podršku Gradske uprave.

– Ovo je projekat FIFE, koji se realizuje preko Fudbalskog saveza BiH. Odlučeno je da sredstva iz ovog granta FIFE budu usmjerena za kapitalne projekte, među kojima će biti i izgradnja reflektora na Gradskom stadionu u Bijeljini, s obzirom na to da će u fudbalskoj sezoni 2018/2019. svi premijerligaši morati da imaju reflektore na svojim stadionima – pojasnio je potpredsjednik Fudbalskog saveza BiH Milorad Sofrenić, ističući da će ovaj projekat obezbijediti uslove bijeljinskom “Radniku” za odlazak na međunarodna takmičenja.
Sekretar Izvršnog odbora Fudblaskog saveza BiH Nihad Hodžić istakao je da projekat FIFE podrazumijeva postavljanje reflektora na stadionima koji ih nemaju, kao i poboljšanje rasvjete na stadionima koji imaju reflektore.
– Reflektore ćemo nabaviti od kompanije “Filips” i to najmodernije modele – najavio je Hodžić, dodajući da će ovaj projekat obezbijediti bolje uslove za odigravanje utakmica, kao i regularnije takmičenje.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.