October 21, 2018

Bijeljina: Izložba Udruženja “Sveti Luka”

Bijeljina: Izložba Udruženja “Sveti Luka”

U Galeriji Centra za kulturu u Bijeljini do 27. decembra biće izloženi radovi članova Udruženja likovnih umjetnika “Sveti Luka” iz Bijeljine. Izložba je prodajnog karaktera.

U okviru pete kolektivne postavke, organizovane u Galeriji Centra za kulturu, koju karakterišu različite teme i motivi oslikani u skoro svim tehnikama- od crteža, ulja na platnu, fitokolaža, akvarela, pastela, enkaustike do umjetničke fotografije- ljubiteljima likovne umjetnosti predstavljen je 71 rad 33 autora, a izloženo je i petnaestak duboreza.

Marija Trica imala je sedam izložbi. Ovo joj je treća sa udruženjem “Sveti Luka”. Završila je arhiteturu enterijera i uspješno kombinuje slikarstvo, grafite i enterijer.

– Uvijek se trudim da budem inovativna, a uglavnom slikam portrete. Krenula sam da slikam i životinje jer su ione nspirativne kao i ljudi – kaže Trica.

Ovo udruženje doprinijelo je afirmaciji mnogih mladih umjetnika Zoran Milinković prošle godine imao je prvu samostalnu izložbu.

– Kroz izložbe Udruženja, čiji sam član od 2005. godine, stekao sam povjerenje sugrađana, ali i drugih drugih zemalja – kaže Milinković.

Udruženje likovnih umjetnika “Sveti Luka” iz Bijeljine proteklih godina privuklo je mnogo kvalitetnih umjetnika, ne samo iz Bijeljine, već i iz regiona.

– Umjetnici prepoznaju kvalitet i rad ovog udruženja i žele da budu njegovi. Mi aktivno radimo tokom čitave godine, a okupljamo i akademske građane – ističe predsjednik Udruženja Panto Pantić.

S obzirom na to da je ovo jedino registrovano udruženje likovnih umjetnika u Bijeljini, njegovi članovi se nadaju da će Gradska uprava konačno prepoznati njihov značaj i obezbijediti im prostor za rad u kojem bi imali stalnu postavku.

Izvor: RTRS

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.