September 24, 2018

Bijeljina još nema sportsku dvoranu (VIDEO)

Bijeljina još nema sportsku dvoranu (VIDEO)

Sportski klubovi u Bijeljini godinama zbog nedostatka sportske dvorane, imaju problem sa održavanjem treninga.

Bijeljina nema dvoranu koja bi služila samo sportskim klubovima, već su to sale osnovnih i srednjih škola. Iz Gradske uprave već nekoliko godina poručuju da je neophodna izgradnja, ali za sada je to ostalo samo na nivou predizbornih obećanja.

Bijeljina je posljednjih godina postala prepoznatljiva po velikom broju klubova koji se takmiče u najvišem rangu takmičenja BiH. Bilo je čak osam premijerligaša, od čega pet koji se takmiče isključivo u zatvorenom prostoru, odnosno dvoranama. Pored njih, u Bijeljini je preko 80 dvoranskih klubova, a gradske sportske dvorane nema.

U gradu postoje tri objekta koja ispunjavaju uslove za utakmice u najvišim rangovima takmičenja, ali problem je jer su te dvorane zbog održavanja nastave zauzete sve do večernjih časova. Zbog toga za trening ostane mali broj termina. Pa su se pojedinci odlučili na iznajmljivanje bivših fabričkih hala koje su pretvorili u sportske objekte.

– Iznajmili smo fabričku halu na 15 godina, digli smo sopstvena sredstva, a dobili smo i određena novčana sredstva od prodaje igrača u Crvenu Zvezdu. Mi čekamo da grad odreaguje, svakako čeka se i na državu jer se jednostavno moraju spojiti ta dva interesa kako bismo mi konačno dobili sportsku dvoran – ističe Dragana Čojić iz KK “Budućnost”.

Kako bi imali dovoljno termina i adekvatno pripremili svoje sportiste, u bijeljinskim klubovima snalaze se kako znaju. Pa tako odbojkaši i odbojkašice treniraju na jednom terenu u isto vrijeme, dok rukometašice i rukometaši nemaju treninge svakog dana.

– Već dugi niz godina mi pokušavamo da iselimo, odnosno preselimo kasarnu u kojoj bi bilo prostora za niz drugih stvari, pogotovo za sportsku dvoranu, oko koje bi vjerovatno bilo i drugih sportskih sadržaja – navodi Slavko Bašić iz Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Dvorana, za koju se još ne zna ni gdje bi se gradila, niti postoji projekat, bila bi kapaciteta nekoliko hiljada mjesta, kažu u Gradskoj upravi. S obzirom da u budžetu za ovu godinu nisu predviđena sredstva za početak izgradnje, dvorana će morati da sačeka iduću godinu, a po dosadašnjim iskustvima, ko zna, možda i neke naredne.

Izvor: RTRS

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.