Oktobar 15, 2019

Bijeljina: Korisnici Toplane dobili grijanje

Bijeljina: Korisnici Toplane dobili grijanje

Građani Bijeljine koji su priključeni na Gradsku toplanu dobili su grijanje, potvrdio je za BN televiziju direktor Gradske toplane Radomir Marjanović.

“Kotlovi su pokrenuti i grijanje je pušteno prije tri sata”, istakao je Marjanović i dodao da svi korisnici imaju grijanje.

Građani Bijeljine koji su priključeni na Gradsku toplanu sinoć su ostali bez grijanja, zbog nedostatka uglja, jer dobavljač nije htio da isporuči ugalj, zbog zaostalih dugovanja.

“Postigli smo dogovor sa dobavljačem uglja da u buduće ne dolazi do dužeg prekida isporuke toplotne energije. Jutros smo dobili količinu uglja koja je dovoljna za narednih četiri do pet dana. Nadam se da ćemo obezbijediti određena sredstva da bi isporuka bila kontinuirana”, naglasio je Marjanović za BN televiziju.

Marjanović očekuje da će građani Bijeljine platiti zaostale račune da bi Gradska toplana mogla da obezbijedi ugalj za predstojeće hladne dane.

“Gradske toplana je ostala bez novca, jer su morale biti isplaćene plate radnicima, dok je sa druge strane priliv novca minimalan, s obzirom da veliki broj građana ne plaća grijanje”, rekao je Marjanović.

On je naveo da je oktobarski račun fakturisan na 73.000 KM, a Gradska toplana nije naplatila ni 30.000 KM.

Gradska toplana ima 1.250 korisnika, a cijena grijanja po metru kvadratnom za fizička lica iznosi 2,75 KM, a za pravna 5,80 KM. Tokom sezone grijanja Gradska toplana potroši 4.000 tona uglja.

Izvor: BN televizija

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.