September 24, 2018

BIJELJINA Krsto Šušić najstariji je instruktor i u 72-oj uči Bijeljince da voze

BIJELJINA Krsto Šušić najstariji je instruktor i u 72-oj uči Bijeljince da voze

Krsto Šušić (71) najstariji je instruktor vožnje u Bijeljini. Rođen je u Čelebićima kod Konjica, a ovim odgovornim poslom bavi se, kako kaže, već četrdeset godina. Trenutno živi u bijeljinskom naselju Koviljuše te, uprkos godinama, još obučava kandidate za polaganje vozačkog ispita, onoliko koliko mu to obaveze dozvoljavaju.  

A kad je riječ o obavezama, kaže da mu one ne padaju teško, jer zajedno sa suprugom, ponekad pričuva svoje unuke, dvogodišnjeg Aleksu i sedmogodišnju Saru. Pored toga, brine se i o voćnjaku na vikendici, a nađe vremena i za druženje sa prijateljima.

– Teško bih mogao precizno reći koliko je kandidata prošlo kroz moju autoškolu i koliko sam ih obučio za polaganje vozačkog ispita. Ukoliko bismo uzeli orijentacionu brojku od stotinjak kandidata godišnje, onda je više od 4.000 ljudi naučilo voziti uz moju pomoć. Veliki broj mojih kandidata isprve je položio – govori Šušić.

Najava da bi cijena obuke sa sadašnjih 900 uskoro mogla biti povećana na 1.540 KM, dodatni je motiv za mnoge koji se ovih dana u Bijeljini obučavaju za polaganje vozačkog ispita pa Krsti, ali i dugim instruktorima, posla ne manjka.

/avaz/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.