BIJELJINA “Lazarice” iz Batkovića igrom čuvaju tradiciju

BIJELJINA “Lazarice” iz Batkovića igrom čuvaju tradiciju

U Batkoviću kod Bijeljine sinoć je održan godišnji koncert Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Lazarica” koji je okupio veliki broj učesnika iz Semberije, Posavine i Krajine.

Mladi su pokazali igračko umijeće u tradicionalnim nošnjama, treću godinu zaredom, i dokazali da na najljepši način njeguju srpske običaje.

“Željeli smo da pokažemo našim mještanima i stanovnicima drugih sela koliko smo novih i starih koreografija savladali, ne samo putujući i pokazujući naše stare običaje u svijetu nego i ovdje,” rekao je Jovan Rakić, član SKUD-a “Lazarica” iz Batkovića

U seoskom parku Lipiku u Batkoviću okupilo se više od 200 učesnika kako članova “”Lazarice” tako i članova KUD-a “Zavičajno prelo” iz Vrbasa, KUD-a ”Srce igra” iz Brezovog polja, KUD-a “Prosvjeta” iz Brčkog, Ansambla “Dukat” iz Bijeljine, KUD-a “Dvorovi” iz Dvorova i KUD-a “Crnjelovo” iz Crnjelova.

“Podstičemo okupljanje mladih i starijih, to je miješanje iskustva i hrabrosti što vodi tome da iz godine u godinu ovakvi događaji mogu da se nastave. Nadamo se da će to i nadležni prepoznati i pomoći nam da nastavimo jedan kvalitetan i kontinuirani rad društva”, dodaje Rakić.

Srpsko kulturno umjetničko društvo “Lazarica” proslavlja deceniju postojanja i broji više od stotinu članova. Uz velike napore i pomoć dobrih ljudi od ove godine dobili su na korištenje prostoriju u kojoj nesmetano održavaju probe i nastojaće da u narednom periodu obogate svoj repertoar.

(BN)

 

About The Author

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.