Septembar 25, 2020

Bijeljina mora isplatiti „Simex promu“ 205.000 KM

Bijeljina mora isplatiti „Simex promu“ 205.000 KM

Okružni privredni sud u Bijeljini djelimično je usvojio tužbeni zahtjev preduzeća „Simex Prom“ iz Janje i obavezao grad Bijeljina da ovom preduzeću na ime nadoknade obične štete isplati iznos od 205.000 KM, sa zakonskom zateznom kamatom, od 2015. godine do dana isplate.

Odbijen je zahtjev „Simex Proma“ da mu se isplati obična šteta u iznosu od 98.950 KM i izmakla dobit od tri miliona KM, sa zateznom kamatom, od dana podnošenja tužbe do isplate.

Sudija Okružnog privrednog suda Božana Gužvić je odlučila da svaka stranka snosi svoje troškove parničnog postupka.

Sud je u obrazloženju presude naveo da je  vještačenjem nesporno utvrđeno da je „Simex Prom“ platio dažbine potrebne za pribavljanje odobrenja za građenje u 2007. i 2008. godini i zbog toga mu je priznato pravo na nadoknadu obične štete u iznosu od 205.000 KM, dok je odbijen preostali dio potraživanja obične štete u iznosu od 98.950 KM.

Podsjećamo, početkom aprila 2015. godine „Simex prom“ je tužio grad Bijeljina radi nadoknade štete od 5,59 miliona KM zbog onemogućavanja nastavka izvođenja građevinskih radova na izgradnji stambeno – poslovnog pored kanala Dašnica. U međuvremenu je tužbeni zahtjev smanjen na iznos  od 3,3 miliona KM.

/capital/


About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.