August 15, 2020

Bijeljina nastavlja razvojne projekte

Bijeljina nastavlja razvojne projekte

Gradska uprava je danas, preko Agrarnog fonda, isplatila preostale podsticaje za poljoprivrenike za 2017. godinu, odnosno podsticaje za tov junadi i tov svinja, najavio je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
– Na ovaj način svi podsticaji za prošlu godinu, a koji se isplaćuju preko Agrarnog fonda Grada Bijeljina, su isplaćeni – naveo je Mićić.
Gradonačelnik je, govoreći o aktuelnostima u Gradu, istakao da je trenutno u toku nastavak projekta izgradnje kanalizacije u Ulici srpske vojske.
– Ovu ulicu ćemo, nakon završetka radova u vezi sa izgradnjom kanalizacije, morati u potpunosti nanovo izgraditi, sa trotoarima i ivičnjacima, a zamjenićemo i kompletnu uličnu rasvjetu – naveo je Mićić.
Za ulice Srpske vojske, Potporučnika Smajića i Nikole Spasojevića biće izdvojeno 602.000 evra bez PDV-a, dok će Ulica 27. marta biti naknadno asfaltirana, nakon završetka cjelokupnih radova na izgradnji kanalizacije, što će koštati oko 154.000 evra bez PDV-a.
Nedavno su asfaltirani dijelovi ulica Arsenija Čarnojevića, Dimitrija Tucovića i Solunska, u kojima je građena kanalizacija i saobraćaj u ovom dijelu Bijeljine se odvija neometano.
Ulice Svetozara Markovića, Miloša Obilića i Sarajevska biće asfaltirane u narednom periodu.
Gradonačelnik je najavio da je u planu i izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Miloša Obilića, Sremske, Raje Baničića i Živojina Mišića, kao i rekonstrukcija dijela ulica Raje Baničića i Dimitrija Tucovića.
On je istakao da je u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, koji predviđa da Gradska uprava ima obavezu i pravo da zaposli nekoliko eksperata, zaposlen gradski menadžer Miloš Stevanović, koji će pomoći u realizaciji velikih kapitalnih projekata.
– Cilj mi je da Bijeljini, koja je na dobrom putu napretka, pomognem da nastavi u tom smjeru i da bude još bolje mjesto za život. Gradska uprava trenutno radi na realizaciji projekta gasovoda, za šta je izdvojeno preko 30 miliona konvertibilnih maraka, za izgradnju gasovodne mreže u našem Gradu. Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS je prošle sedmice izdalo još jednu dozvolu za gasovod koji se gradi od Šepka do Bijeljine i Gradska uprava će učiniti sve da Bijeljina do sledeće grejne sezone dobije gas. Na taj način realizovaće se izuzetno važan projekat, u saradnji Gradske uprave i Vlade Republike Srpske – pojasnio je Stevanović.
On je najavio i izgradnju novih dječijih igrališta u Gradu, kao i uređenje postojećih.
U oblasti obrazovanja planiran je završetak spoljnog uređenja Osnovne škole „Vuk Karadžić“ na Ledincima, a zahvaljujući donaciji Vlade Japana, a u Osnovnoj školi „Knez Ivo od Semberije“ biće obnovljena stolarija, najvljeno je na današnjoj konferenciji.
Gradonačelnik je pojasnio da su, prema Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja Republike Srpske i Zakona o veterinarstvu BiH iz koga je proistekao Pravilnik o identifikaciji i vođenju evidencije pasa, mačaka i pitomih vretica u BiH, svi vlasnici pasa i mačaka dužni da ih registruju i mikročipuju.
– Obaveza veterinarskih organizacija je da vode registar za svaku pojedinačnu životinju, jer bez toga nije moguće sprovesti bilo kakvu veterinarsku intervenciju. Zajedničkom saradnjom inspekcije, veterinarskih organizacija i građana,s ciljem otpočinjanja rješavanja problema prekobrojne populacije napuštenih pasa, Veterinarska inspekcija Grada Bijeljina će u predstojećem periodu vršiti kontrole veterinarskih organizacija i informisati građane-vlasnike životinja, kako direktnim putem, tako i putem medija, o njihovim pravima i obavezama – pojasnio je Mićić.
Gradonačelnik je istakao da je u Bijeljini počela izgradnja 20 od 44 kuće uništene u polavi 2014. godine koje će biti izgrađene kroz projekat Evropske unije.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.