Septembar 21, 2020

BIJELJINA Nastavlja se “cirkus” oko Fabrike šećera?!

BIJELJINA Nastavlja se “cirkus” oko Fabrike šećera?!

Nakon još jedne propale prodaje, Odbor povjerilaca bijeljinske fabrike šećera u stečaju danas je donio odluku da za narednu prodaju ne spušta cijenu ispod 10 miliona maraka. Sljedeća licitacija se očekuje krajem marta.

Bijeljinska šećerana u stečaju u ovom momentu nema kupca. Ponuđena cijena od 10 miliona КM nije dobila nijednu ponudu. Odbor povjerilaca danas je konstatovao da je i ova prodaja propala i donio odluku.

“Nema snižavanja cijene, nema novih uslova, sve je potpuno isto, s tim što smo donijeli odluku da ovaj put oglas damo i u medijima u regionu, a ne samo u BiH”, kaže Vojislav Nikolić, predsjednik Odbora povjerilaca Fabrike šećera u stečaju, Bijeljina.

Deset miliona maraka je minimum ispod kojeg radnici ne žele da idu, kaže Ilija Grkinić, predstavnik radnika u Odboru povjerilaca. Nada da će se kupac pojaviti još postoji, a najave oko izgradnje auto-puta koji bi trebalo da prođe kroz ovaj kraj, mogle bi podići cijenu fabrike. Međutim, auto-put je na dugom štapu, a namjere da se dođe do niže cijene sve prisutnije.“Igrača uvijek takvih ima, počev i od ove turske kompanije koja je otprilike između redova rekla da očekuje sljedeću licitaciju gdje bi cijena bila 30 odsto niža. Otprilike svi čekaju takvu varijantu, međutim mi radnici nismo za takvu varijantu”, kaže Ilija Grkinić, predstavnik radnika u Odboru povjerilaca Fabrike šećera u stečaju, Bijeljina.

“Možete vi da ne date, ali onda ovaj stečajni postupak se neće nikada završiti. Ovo mora da se završi. Najbolje je kad bi mogla da se proda za 16 miliona pa se namire povjerioci u cjelosti, mi u ovom momentu nemamo kupca ni za 10 miliona maraka”, kaže Nebojša Matić, stečajni upravnik Fabrike šećera u stečaju, Bijeljina.

Na pitanje, do kada ova agonija može da traje, stečajni upravnik kaže:

“Ne može dugo, ako i ovaj mjesec dana prođe, nemamo potencijalnog kupca moramo skinuti cijenu, znači doći će do te tržišne cijene, to je ta cijena koju će neko platiti. Uglavnom šećerana će se brzo prodati, moja je procjena za maksimalno tri mjeseca”.

Očekivanja su da će sljedeći pokušaj prodaje biti zakazan za kraj marta. Procijenjena vrijednost bijeljinske šećerane u stečaju je 23 miliona КM, a obaveze prema povjeriocima veće od 16 miliona КM.

(BN TV)


About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.