Januar 22, 2020

BIJELJINA Nema opasnosti od izlivanja rijeka

BIJELJINA Nema opasnosti od izlivanja rijeka

Kiša koja je padala tokom noći nije značajnije uticala na porast vodostaja na području Zvornika i Bijeljine, tako je situacija u ovim gradovima trenutno stabilna.Play Video

Drina i rječice Hoča, Sapna i Zlatica su u svojim koritima i prema prognozama nadležnih ne bi trebalo doći do njihovog izlivanja. Nizvodno kod ušća rijeke Drine u Savu takođe bez velikih problema.

Sava je u Јameni na 702 centimetra, a redovna odbrana se uvodi na 970, dok je protok Drine 510 metara kubnih u sekundi, a opasnost od izlivanja prijeti tek na oko 1.500. U blagom porastu su samo bujične rječice.

Šef Službe civilne zaštite Zvornik Rajko Јurošević rekao je da trenutno nema opasnosti od rijeke Drine.

– Postoji opasnost od bujičnih vodotoka, Hoče, Sapne i Zlatice i sav naš trud je koncentrisan na preventivnom djelovanju na tom terenu. Ekipe Civilne zaštite su izvršile obavještavanje stanovništva uz te bujične vodotoke – rekao je Јurošević.

Drago Ristić, šef Odsjeka civilne zaštite grada Bijeljina istakao je da postoji nešto umjereniji porast vodostaja manjih bujičastih riječica što je i bilo za očekivati.

– To su prije svega pritoke Save gore na sjeverozapadu, Gnjica i Lukavac, a ovdje na ovom dijelu kada je u pitnju pritoka rijeke Drine, Јanja, imamo umjereniji porast, ali trenutno su sve rijeke i svi vodotoci u koritima – dodao je on.

/RTRS/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.