Februar 06, 2019

Bijeljina: Obećali 150.000 KM za Pozorište, dali samo 5.000 KM

Bijeljina: Obećali 150.000 KM za Pozorište, dali samo 5.000 KM

Novoosnovano Gradsko pozorište “Semberija” u Bijeljini je usvajanjem budžeta za tekuću godinu, ostalo bez obećanih 150.000 KM. Ta sredstva su najavljena krajem septembra prošle godine, kada je zvanično registrovano pozorište čiji je osnivač grad. Međutim, za pozorišnu djelatnost budžetom je izdvojeno 5.000 KM.Play Video

Sredstva od 150.000 KM za Pozorište “Semberija” najavljena su iz gradske uprave krajem septembra. Novim budžetom, međutim, taj iznos je umanjen 30 puta, a zahtjev za obrazloženje, danas je ostao je bez odgovora.

Dok nadležni ćute , opozicioni odbornici traže novu šansu za pozorište:

– Načelnik Mićo Mićić može prebaciti sredstva za medije koja su oko 200.000 KM, ali za kulturu nema ništa – kaže Aleksandar Đurđević, odbornik SNSD-a. 

Ni v.d. direktora Pozorišta, koji od imenovanja nije primio ni jednu platu, nije bio voljan za razgovor. Upućeni poručuju i kultura je pitanje političke volje, pa ne iznenađuje da o pozorištu najmanje govori i odlučuje struka:

– Ako se u međuvremnu nešto ne promijeni,ozbiljna priča o pozorištu u Bijeljini je i dalje u pokušaju, jer je Gradska uprava, kao osnivač ove javne ustanove, odustala od ranije najavljenih planova. Treba li napomenuti da su obećanja data u vrijeme predizborne kampanje – podsjetio je Dušan Tuzlančić, magistar dramskih umjetnosti.

/rtrs/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.