October 22, 2018

Bijeljina: Obilježen Dan Grada

Bijeljina: Obilježen Dan Grada

Bijeljina je obilježila Dan Grada kao znak sjećanja na oslobađanje od fašističkog okupatora u Drugom svjetskom ratu.

Tim povodom gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je prijem za predstavnike SUBNOR-a, borce, njihove potomke i poštivaoce borbe protiv fašizma.
-Bijeljina slavi pobjedu nad silom i zlom fašizma. Ne zaboravljamo one koji su bez obzira na pripadnost ili politiku, bili jedinstveni u odbrani naroda od fašizma. Naša poruka danas mora biti poruka mira, ali i poruka da se ovo zlo ne smije zaboraviti – istakao je gradonačelnik Mićić.

13
On je naglasio da je Bijeljina danas Grad slobode, tolerancije i jednakih šansi za sve, bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost.
– Za jednu zajednicu najvažniji su odnosi među ljudima, razumijevanje, suživot i tolerancija. Mi smo danas Grad u Republici Srpskoj koji u tim vrijednostima može poslužiti kao uzor. Imamo dobre međunacionalne i međureligijske odnose, poštujemo različitosti i smatramo da to nije prepreka našeg zajedničkog rada i življenja. Bijeljina je na osvnovu našeg truda i ulaganja u razvoj postala Grad koji je postao poznat i van granica Bosne i Hercegovine, te smatram da je to put kojim trebamo nastaviti – naveo je Mićić, čestitajući Dan Bijeljine svim građanima koji ovaj Dan doživaljavaju kao Dan oslobođenja Grada od fašizma.

12
Nakon prijema, na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića položeni su vijenci i cvijeće na spomenik borcima palim u prethodnim oslobodilačkim ratovima.
U Centru za kulturu održana je svečana sjednica Skupštine Grada, na kojoj su dodijeljene nagrade zaslužnim pojedincima i organizacijama.

14

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.