Oktobar 16, 2019

BIJELJINA Pečenice za boračke porodice

BIJELJINA Pečenice za boračke porodice

 

Gradonačelnik Bijeljine uručio je danas 182 božićne pečenice porodicama poginulih boraca, od čega je 14 podijeljeno u Mjesnoj boračkoj organizaciji u Janji, a ostatak u Gradskoj Boračkoj organizaciji u Bijeljini.
– Tradicionalno, kao i prethodnih 15 godina, obezbijedili smo sredstva da najugroženijim porodicama naših boraca poklonimo pečenice za Božić. Trudimo se da ovaj najveseliji praznik uljepšamo našim sugrađanima, bar ovom skromnom pomoći – naveo je Mićić, koji je podsjetio da su pečenice kupljene od sredstava koja su preusmjerena sa stavke organizovanja dočeka Srpske nove godine, za šta su prvobitno bila namijenjena.
Takođe, kao i prethodnih godina, Mlin „Pavlović“ je ovim porodicama donirao brašno.
Ukupan budžet Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu je 630.000 konvertibilnih maraka, a za Gradsku boračku organizaciju predviđeno je 75.000 KM, dok je 60.000 namijenjeno za pomoć u rješavanju stambenih pitanja boraca i boračkih porodica. Ovo Odjeljenje godišnje izdvaja i 100.000 KM za dodjelu jednokratnih pomoći boračkim kategorijama.
– Još tridesetak porodica boračkih kategorija je stambeno nezbrinuto. Nadamo se da će ove godine biti novi program i uredba Vlade Republike Srpske koji su najavljeni, da bi ove porodice bile zbrinute – naveo je načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu Radomir Marjanović.
On je istakao da su u ovogodišnjem budžetu izdvojena i sredstva za završetak spomen-sobe.
– Što se tiče građevinskih radova, oni su završeni, a sada je na redu opremanje – najavio je Marjanović, koji je dodao da su predviđena i sredstva za rekonstrukciju objekata koji su u vlasništvu Grada, a u koje su smještene porodice boračkih kategorija.
Na području Grada Bijeljina je trenutno 5.000 porodica iz reda boračkih kategorija.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.