August 06, 2020

BIJELJINA Potresi u većini političkih partija nakon izbora, DNS-u se “drmaju” fotelje

BIJELJINA Potresi u većini političkih partija nakon izbora, DNS-u se “drmaju” fotelje

Malo ko nakon provedenih opštih izbora u Bijeljini može slaviti i opušteno dočekati rasplet i formiranje novih organa na nivou BiH i RS!

Poslovično ambiciozni “lideri” kako prema trenutnom stanju stvari stoje, zadovoljiće se direktorskim pozicijima u ovo malo firmi i ustanova na području Semberije i Majevice!

O nekim većim ambicijama maštaju ali samo u krugu podanika u stilu Bate Stojkovića u Balkanskom špijunu: “A mene ako se sete…..”!

I do sada ih se retko ko setio! Ako izgube,eto razloga! Ako pobede kao SDS prethodne izbore dok se poredaju razno razne palanke SDS Bijeljina ostane “nasmejan”,što bi rekao naš narod!

SNSD je ove izbore u Bijeljini od  11.000 glasova sa koliko se računalo u Banjaluci izašao na 15.000 i sa tim brojem “šef” je više nego zadovoljan! “Šef” je kažu zadovoljan pre svega jer nije dangubio vreme na pojedine razočarane članove SNSD-a koji su su stranku napustili pred debakl u Bijeljini 2014-e godine! Projekcija i obećanje da će ga vratiti na rezultate iz 2010 godine,podebljana je od strane šefa lomljenjem kolača na Pantelino i gašenjem “požara” u Žitoprometu u minut do dvanaest,bolje reći u minut pred izbore.

Zli jezici kažu da će se “šef” pobrinuti za “izdignutu” poslanicu a što se tiče doktorke primio je k znanju zbog čega zaostade u razvoju na listi i koje cedulje je pretekoše!

Bijeljina je postala vrlo prijemčivo tlo za uvoz “kadrovika” na uticajne pozicije u gradu!

Ajd što nema šanse da neki od lidera postane ministar,nego kako je krenulo i direktorsko mesto za Semberca je postalo uspeh /smatrao se taj  Sembercem ili ne/

Zli jezici iz Banjaluke kažu da je upravo jedan kadrovik, uvezeni, iz DNS-a na udaru iduće sedmice ali u paketu sa kolegom stranačkim koji kažu gleda Bijeljinu “sa visine” !

Isti ti zli jezici juče u “Bajnoj” Luci tvrde da je više Vukotina familija u Gacku dala glasova Željki nego semberski DNS!

Što se tiče ovih izbora,čini se da SDS i nije imao neke ambicije! Pre 4 godine poredani kandidati su tu gde su i danas. Samo se brojevi na instrukciji menjaju! Dođe “član” da glasa i na vratima ti brojeve izdiktiraju da se ne zamaraš po listi jer je sem dvoje sve ostalo autsajderi. Preteče tako pre 2014 godine i neko od autsajdera ali sad su to pametnije odradili. niko sem nas. Dođu lokalni, glasaš od 1-10 a kod babe u selu se pravi razlika u tih 10. Jurcajući lične stranačke glasove izjurcali umalo na treće mesto! A kažu da sve nije bilo po Mićinoj volji, al et!

A isto kažu da su svi pogledali gde su ti Soroš novci o kojim je Dodik pričao jer ga niko ne viđe a prođoše izbori!

“Baja” da nam se izvine il nek namiri što Soroš nije!

Za razliku od ostalih u SDS Bijeljina se zna ko je gazda i naće se već ko je zaturio 5.500 glasova!

Kažu da je DNS bio najkorektniji! Ruka svima,brat je mio ma koje partije bio!

Socijalisti tu ispadoše neznalice i glu…. ali prekoračiše cenzus a i ne obrukaše se ni na jednoj listi! Uspješna Srpska umalo da uspe ali kažu zli jezici da su se malo preigrali oko lista!

nastavićemo se…..

karikatura.fejs: M.Kosanović

 

 

 

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.