October 17, 2018

Bijeljina – promovisana “Nedjelja dobrih stvari”

Bijeljina – promovisana “Nedjelja dobrih stvari”

Miloš Stevanović, gradski menadžer, promovisao je danas “Nedjelju dobrih stvari”, održavanjem nekoliko sastanaka sa uspješnim mladim ljudima iz Bijeljine , odnosno učenicima Gimnazije “Filip Višnjić” , Udruženjem građana za promociju obrazovanja Roma “Otaharin” i predstavnicima džudo kluba “Panteri”.

Željeli smo da ispromovišemo nešto što je zapostavljeno u posljednje vrijeme a to je promocija dobre, pozitivne energije, lijepih vijesti. Iz tog razloga Gradska uprava ovu sedmicu naziva “Nedjelja dobrih stvari”. Učenici Gimnazije “Filip Višnjić” su djeca zbog kojih vrijedi živjeti i raditi, oni će uskoro putovati u Hong Kong na takmičenja, u Petnicu, na takmičenja u fizici, matematici, biologiji, njemačkom jeziku. Dajemo punu podršku tim mladim ljudima, jer oni su budućnost našeg grada i Republike Srpske, rekao je Stevanović.

Direktor Gimnazije “Filip Višnjić” Vladimir Šavija rekao je da je sastanak sa gradskim menadžerom dobra ideja da se promoviše pamet, mladost, znanje.

– Ovi učenici ovdje su samo dio onoga što gimnazija ima, što daje , vrlo uspješni takmičari iz više predmeta. Mi radimo skromno, tiho, ova djeca ne traže nikakvu medijsku pažnju, ali traže podršku, i hvala gradskom menadžeru što je prepoznao njihove želje. Ova djeca će nastaviti da promovišu školu i naš grad, rekao je Šavija.

Dragan Marković učenik 3. razreda Gimnazije “Filip Višnjić” vrlo uspješno učestvuje na takmičenjima iz fizike i matematike.

– Ove godine sam ostvario prvo mjesto na republičkom takmičenju iz fizike , plasirao se na Evropsku olimpijadu iz fizike. Hvala gradskom menadžeru i gradskoj upravi što se trudi na promociji lijepih stvari u našem gradu, nauke koju mi u gimnaziji izuzetno cijenimo, rekao je Marković.

D. Glišić/RTRS

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.