October 17, 2018

BIJELJINA Radno vrijeme za 1. maj i 9.maj, odluka!

BIJELJINA Radno vrijeme za 1. maj i 9.maj, odluka!

Na osnovu člana 39. Zakona o lokalnoj samoupravi Statuta Grada Bijeljina, a u skladu sa članom 5. tačka 3. Zakona o praznicima Republike Srpske, Gradonačelnik Grada Bijeljina, dana 24. aprila 2018. godine, donosi Odluku o radnom vremenu za Međunarodni praznika rada i Dan pobjede nad fašizmom.

I

U utorak 01. maja 2018. godine, srijedu 02. maja 2018. godine i srijedu 09. maja 2018. godine (u daljem tekstu: republički praznici), a radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, dužne su da rade: zdravstvene ustanove i preduzeća za snadbjevanje vodom, električnom energijom, prevoz putnika i vatrogasna jedinica.

Preduzeća, ustanove i organizacije iz stava 1. ovog člana u obavezi su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradne dane, nisu obavezni da utvrđuju povećan obim rada i dežurstva.

II

Radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za snabdijevanjem osnovnim životnim artiklima i drugih potreba, u utorak 01. maja 2018. godine mogu da rade samo prodavnice sa prehrambenom robom, mesare i ribare najduže do 12:00 časova, a u srijedu 02. maja 2018. godine i srijedu 09. maja 2018. godine, mogu da rade privredna društva i preduzetnici, kao i prodajna mjesta AD „Lutrija Republike Srpske“ Banja Luka, na području Grada Bijeljina najduže do 15,00 časova.

III

Apoteke, prodavnice pogrebne opreme, veterinarske ambulante i ugostiteljski objekti mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkih praznika.

IV

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u „Službenom glasniku Grada Bijeljina“.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.