September 25, 2018

Bijeljina: Radovi na unapređenju infrastrukture u punom jeku

Bijeljina: Radovi na unapređenju infrastrukture u punom jeku

 

Gradska uprava funkcioniše na najbolji mogući način i sve svoje obaveze ispunjava na vrijeme, bio je jasan gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, govoreći na konferenciji za medije o do sada urađenim infrastrukturnim projektima i najavljujući nove.
– Infrastrukturni projekti su u punom jeku i ovih dana je asfaltiran veliki broj ulica, a među njima su dionice u mjesnim zajednicama Dvorovi, Trnjaci i Srednja Čađavica. Takođe, u gradskom području asfaltirane su Njegoševa i Ulica Mike Bosnić. U Ulici Kneza Ive od Semberije asfaltiran je park, a u Mjesnoj zajednici Glavičice biće asfaltiran plato ispred ambulante – naveo je Mićić, najavljujući da će narednih dana biti asfaltirane ulice u zaseoku Klis u Batkoviću.
Paralelno sa asfaltiranjem puteva radi se i na sanaciji oštećene infrastrukture, tako da je već saniran dio ulica u Batkoviću, a u toku su radovi i u Crnjelovu. Radi se i na izgradnji ulice u Industrijskoj zoni 2.
– Narednih dana biće asfaltiran put u Srednjem Magnojeviću, dužine 900 metara, koji vodi ka mjesnom groblju. Ovaj projekat radi se po principu sufinansiranja, gdje građani ulažu 30 odsto, a Gradska uprava 70 odsto sredstava. Ovakav način izgradnje pokazao se kao vrlo dobar, te imamo veliki broj pristiglih zahtjeva i nadamo se da ćemo uspjeti da završimo veliki broj projekata – istakao je Mićić.
On je najavio da će u narednom periodu biti izgrađeno 28 vodovodnih mreža, a da će prioritet biti Mjesna zajednica Modran.
– Tamo je zbog poplava voda zagađena i nadamo se da ćemo uspjeti do kraja godine dovesti vodu u Modran – istakao je gradonačelnik Bijeljine.
U narednom periodu biće izgrađena kanalizacija u naselju Pet jezera, a u toku je i proširenje toplovodne mreže u užem gradskom području.

Izvor: Gradska uprava

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.