Septembar 25, 2020

Bijeljina: Tri štale izgorile u nevremenu

Bijeljina: Tri štale izgorile u nevremenu

 

Područje Semberije je prethodne noći pogodilo jako nevrijeme praćeno izuzetno jakom grmljavinom. Gromovi su izazvali požare u kojima su izgorjele štale u tri poljoprivredna domaćinstva u semberskim selima, a žrtava nije bilo.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je posjetio domaćinstvo Sretena Simeunovića u Glogovcu čiju štalu je pogodio grom i tom prilikom je, pored krova, spaljeno sijeno, slama i drvna građa. Požar je prijetio da zahvati dvije kuće u blizini, ali je brzom intervencijom vatrogasaca iz Bijeljine i Janje, na vrijeme lokalizovan i nije se proširio.

U domaćinstvu Simeunovića gradonačelnik Mićić je najavio da će Gradska uprava, u skladu sa mogućnostima budžeta, pomoći ovim domaćinstvima da nadoknade bar dio štete:

stala

– Uvijek smo izdvajali sredstva za pomoć kad god su se događale ovakve nesreće, pa ćemo i sada pomoći ovim porodicama. Srećom, vatrogasci su došli na vrijeme i spriječili veću nesreću, a već danas su komšije došle da pomognu u raščišćavanju zgarišta, pa vjerujem da će se Simeunovići i druga dva domaćinstva oporaviti od štete – izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić, dodajući da bi bilo mnogo bolje kad bi građani osiguravali imovinu i tako lakše i brže sanirali posljedice elementarnih i drugih nesreća na objektima i usjevima.

Izvor: Gradska uprava

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.