October 19, 2018

Bijeljina: Uskoro ”Pantelinski dani”

Bijeljina: Uskoro ”Pantelinski dani”

Početak avgusta u Bijeljini posebno se praznuje svake godine i u znaku je „Pantelinskih dana“. U susret slavi grada Svetom Pantelejmonu ovogodišnje svečanosti će trajati od 30. jula do 9. avgusta, najavljeno je danas iz gradske uprave.

Svečano i uz bogat kulturno-umjetnički i zabavni program Bijeljina dočekuje svoju krsnu slavu. Ove godine program je posebno obogaćen sa ciljem što boljeg predstavljanja onoga što Bijeljina i Semberija imaju i mogu da ponude, saopštili su iz gradske uprave.

“Pantelinski dani će početi 30. jula. Ispred Centra za kulturu ćemo imati bioskop na otvorenom. Veliko mi je zadovoljstvo da najavim da će se održati i Deseti bijeljinski umjetnički salon, gdje će se predstaviti brojni arhitekti i grafičari. Imaćemo i koncert gudačkog kvarteta Intermeco. Nama je cilj da pokažemo da Bijeljina jeste grad za kulturu i da naši građani vole kulturne događaje. Samo zajedničkim radom na sebi možemo očekivati da naša društvena zajednica dalje napreduje”, rekao je danas na konferenciji za novinare gradski menadžer Miloš Stevanović.

Nezaobilazne su i sportske aktivnosti.

“Za 03.08. je planiran moto susret `Bajk fest` ispred poljoprivredne i medicinske škole. Za dan kasnije je planirana republička akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a nakon toga je predviđen šahovski turnih djece Balkana u Banji Dvorovi. Takođe, istog dana u Banji Dvorovi će se održati kup u ronilačkim vještinama. Nedjelja, 05.08. je rezervisana za Savsku regatu koja startuje iz Crnjelova sa lokacije Subotište.”

Tradicionalno Pantelinski dani se završavaju 9. avgusta kada će nakon liturgije u crkvi Svetog Đorđa i litije gradskim ulicama, na platou ispred Gradske uprave biti slomljen slavski kolač.

BN TV

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.