Februar 06, 2019

BIJELJINA Zaljubljenike u konje ni loše vrijeme nije spriječilo da dođu na hipodrom

BIJELJINA Zaljubljenike u konje ni loše vrijeme nije spriječilo da dođu na hipodrom

Hipodrom je u funkciji već nekoliko godina, ali ovdje treba izgraditi i neke dodatne sadržaje, kaže Božić. Muniz Husić podijelio najmlađoj publici šezdesetak novogodišnjih paketića

Po izuzetno lošem, kišovitom vremenu, jučer je održana revijalna trka galopera na bijeljinskom hipodromu. Okupili su se zaljubljenici u konjičke trke, vlasnici nekoliko ergela i grla koja učestvuju na konjičkim trkama i megdanima.

Stogodišnja tradicija

 Milenko Božić, predsjednik Skupštine Konjičkog kluba „Semberija“, kaže da Bijeljina ima stogodišnju tradiciju u konjičkom sportu.

– Hipodrom je u funkciji već nekoliko godina, ali ovdje treba izgraditi i neke dodatne sadržaje. Grad bez hipodorma i nije grad. Davno smo počeli da obnavljamo tradiciju konjičkog sporta, koji datira još od čika Ilije Lakića koji je prije nekoliko decenija organizovao konjičke trke u Semberiji. I nedavno preminuli Đojo Krstić bio je veliki entuzijasta i zaljubljenik u konjički sport – kazao je Božić.

Ibro Hodžić (50) kaže da je od svoje dvanaeste godine, kao džokej, učestvovao u konjičkim trkama galopera.

– Unazad godinu ponovo sam se aktivirao u ergeli „Dr. Husić“ iz Bijeljine. Vraćam se na stare staze. Stari vuk je ponovo u sedlu. Imam iza sebe više od hiljadu trka na kojima sam učestvovao kao džokej. Imao sam nekada velike pobjede u Čačku, Beogradu i drugim gradovima – ističe Hodžić.

Muniz Husić kaže da njegova porodica više od četrdesetak godina druguje s konjima.

– Bilo je puno konjičkih trka u kojima smo učestvovali. Kod kuće imamo više od 150 diploma i pehara. Odnosili smo pobjede u Bijeljini, u Nevesinju, u Srbiji. Moj otac je neizmjerno volio konje. U prošloj godini pobjede su odnosili naši konji, galoper Gordon Fleš, petogodac, i Mirna, radno grlo – navodi Husić.

 Husić je tom prilikom podijelio djeci šezdesetak novogodišnjih paketića, ističući da i najmlađi treba da prate i da zavole konje i konjički sport.

 Trke fijakera

U revijalnoj trci galopera učestvovala je i petnaestogodišnja Milica Simić iz Velike Obarske. Njen otac Dragan i brat Borko godinama uzgajaju konje i učestvuju na trkama i fijakerijadama.

/AVAZ/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.