August 15, 2020

Bijeljina: Zloupotrebom položaja pribavili imovinsku korist od nekoliko desetina hiljada KM

Bijeljina: Zloupotrebom položaja pribavili imovinsku korist od nekoliko desetina hiljada KM

Tri osobe iz Bijeljine osumnjičene su da su pribavili protivpravnu imovinsku korist od nekoliko desetina hiljada KM.

Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina podnesen je izveštaj protiv osoba M.P, N.K. i Ž.R. zbog sumnje za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, povredu obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izveštaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje, te utaju poreza i doprinosa.

M.P. i N.K. se terete da su od 1. juna 2016. do 31. decembra 2017. godine, u namjeri da sebi i drugim licima pribave protivpravnu imovinsku korist, vršili isplate plata i drugih naknada bez obračunavanja poreza i doprinosa, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Da bi prikrili navedene isplate, dodaje se u saopštenju, donosili su odluke o isplati navodno jednokratne pomoći.  Ž.R. je od 1. januara do 1. juna. 2016. godine u nameri da sebi i drugim licima pribavi protivpravnu imovinsku korist, isplaćivao plate i druge naknade bez obračunavanja poreza i doprinosa.  M.P je na ovaj način sebi i drugim licima pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 32.975 KM i utajio 12.515 KM poreza, dok je N.K. sebi i drugim licima pribavio 39.975 KM imovinske koristi i utajio 12.515 KM poreza i doprinosa.  Ž.R. je sebi i drugim licima pribavio imovinsku korist od 13.150 KM.

Izvor: Blic

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.