Septembar 24, 2020

Bijeljinac prijavljen za seriju krađa: Potpis odao lopova

Bijeljinac prijavljen za seriju krađa: Potpis odao lopova

Jovica E. (35) iz Bijeljine prijavljen je nadležnom tužilaštvu za seriju krađa izvedenih na području bijeljinskih sela. Način na koji mu je policija ušla u trag jako je zanimljiv…

Naime, po nezvaničnim saznanjima “Nezavisnih”, ukradene predmete on je prodavao na otpadu sekundarnih sirovina, gdje se potpisivao na reverse.

Zahvaljujući tim dokumentima o kupoprodaji, kako saznajemo, policajci su uspjeli da odgonetnu ko stoji iza deset krađa na području sela Popovi  i Amajlije.

Izvještaj protiv ovog tridesetpetogodišnjaka, koji je po krađama policiji poznat odranije, dostavljen je Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.

U prijavi stoji da je on osumnjičen da je od juna do polovine oktobra izveo deset krađa na štetu građana, kojima je upadao u pomoćne objekte, vikendice, garaže i slično.

Na meti su mu uglavnom bile razne vrste alata koje je prodavao na otpadu sekundarnih sirovina.

“Dio ukradenih predmeta su policajci pronašli i vratili ih vlasnicima”, kazali su iz Policijske uprave Bijeljina.

Iz bijeljinske policije apeluju na građane da zaštite svoju imovinu u zimskim mjesecima. Krađe su tada češće jer su noći duže.

“Kako bi zaštitili sebe i svoju imovinu, kao mjera prevencije preporučuje se postavljanje alarmnih i video-nadzornih sistema, kao i da prilikom odlaska iz kuće ili stana na duži period građani angažuju prijatelje ili rodbinu koji će nadzirati i obilaziti njihove objekte”, napomenula je Aleksandra Marić, portparol Policijske uprave Bijeljina.

Policijska analiza pokazala je da su za deset mjeseci ove godine na meti lopova najčešće bile kuće u prigradskim naseljima.

Inače, statistika pokazuje da je bijeljinska policija sve efikasnija u rješavanju problematike koja se odnosi na krađe.

Za deset mjeseci ove godine na području PU Bijeljina evidentirano je 246 krađa, što je za 10 odsto manje u odnosu na uporedni period. Teških krađa bilo je 149, što je za oko 26 odsto manje u odnosu na uporedni period.

Izvor: Nezavisne

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.