September 26, 2018

Bijeljinac uhapšen u akciji hrvatske policije: Zaplenjeno 100 kilograma kokaina

Bijeljinac uhapšen u akciji hrvatske policije: Zaplenjeno 100 kilograma kokaina

Hrvatska policija je u okviru akcije “Nana” uhapsila osam osoba i zaplenila 100 kilograma kokaina koji su osumnjičeni krijumčarili iz Južne Amerike u EU preko Hrvatske.

Akcija je sprovedena na teritoriji Hrvatske i Slovenije, a među uhapšenima su državljanin Španije (48), dvojni državljanin BiH i Holandije (43), i šest hrvatskih državljana starosti od 39 do 59 godina.

Kako je objavio Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (Uskok) 100 kilograma kokaina kupljeno je u Panami za 300.000 evra, a članovi kriminalne grupe su pokušali da ga prokrijumčare u skrivenim mestima u kontejnerima sa metalnim otpadom.

Droga je trebalo da bude istovarena u Zagrebu, a dalje distribuisana u zemlje EU.

“EuroBlic” saznaje da je vođa organizovane grupe narkodilera Stjepan P. rođen u Zenici, a da je njegova “desna ruka” bio Mirko Živanović iz Bijeljine koji ima dvojno drzavljanstvo BiH i Holandije.

– Stjepan Prnjat rođen je u Zenici, ali je poslednjih godina često menjao mesto boravka u državama EU, dok je Mirko ziveo na relaciji Bijeljina – Holandija – otkrio je izvor “EuroBlica” iz bezbednosnih agencija BiH.

/blic/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.