October 18, 2018

BIJELJINKA i ŠIBENČANIN uhapšeni zbog ubistva u Sarajevu

BIJELJINKA i ŠIBENČANIN uhapšeni zbog ubistva u Sarajevu

Sarajevska policija rasvetlila je ubistvo 77-godišnjeg H. F., čije je telo pronađeno pre 3 dana u porodičnoj kući na Ilidži, te zbog toga uhapsila dve osobe.

Policijski službenici su 21. novembra u 20.30 u ulici Vitomira Lukića, opština Ilidža, V PU lišili su slobode B.R., rođen 1954.godine u Šibeniku, gde je i nastanjen.

Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet pištolj marke “VIS”, sa okvirom i osam metaka cal. 9 mm i kutija sa 18 metaka cal. 9 mm i jednim metkom cal. 7,62 mm.

Preduzimajući operatino-taktičke mere i radnje, policijski službenici su došli do saznanja da se isti dovodi u vezu sa smrću H. F., rođen 1940.godine, nastanjen u Sarajevu, koji je dana 20. novembra pronađen mrtav u porodičnoj kući, u ulici Vitomira Lukića, opština Ilidža, piše Faktor.

U toku kriminalističke obrade, policijski službenici su došli do saznanja da je predmetni pištolj vlasništvo preminulog H. F.

Takođe, izvršeni su pretresi kuća i pomoćnih prostorija u ulicama Vitomira Lukića i Joze Penave na Ilidži.

Tom prilikom su pronađeni i izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem opisanog krivičnog dela.

Preduzimajući dalje mere i radnje, pronađena je i lišena slobode H. E., rođena 1981.godine u Bijeljini, gde je i nastanjena.

– Nakon završene kriminalističke obrade, B. R. i H. E. su uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu ubistvo iz koristoljublja, predati u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu – saopšteno je iz MUP KS.

Izvor:faktor

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.