Februar 06, 2019

BIJELJINKI ZABRANA 5 GODINA ZBOG PROPUSTA KLUBA: Moskovski sud ne dozvoljava Slađani Erić da uđe u Rusiju

BIJELJINKI ZABRANA 5 GODINA ZBOG PROPUSTA KLUBA: Moskovski sud ne dozvoljava Slađani Erić da uđe u Rusiju

SLAĐANA Erić nije kriva, ali ispašta zbog greške svog kluba Proton-Saratova, koji joj nije sredio dokumenta za višemesečni boravak u Rusiji. Naša odbojkašica nije samo deportovana iz Rusije, već joj je Moskovski sud za prekršaj prekoračenja boravka izrekao kaznu na pet godina zabrane ulaska u Rusiju.

Kazna je prestroga kada se zna da je trofejna igračica žrtva nečije aljkavosti. Ipak, postoji nada da se uz dobru volju domaćina kazna može ublažiti, jer Erićeva, koja je pojačala klub decembra prošle godine, nije kriva što je imala velike neprijatnosti zbog vize.

Kada se već stvorio problem, Erićeva se obratila konzulu Srbije u Moskvi Milanu Živkoviću, koji ju je posavetovao da se njen klub i Odbojkaški savez obrate ruskim vlastima za skidanje kazne, tim više što postoje tradicionalno dobri odnosi i naši sportisti i treneri su uvek bili dobro primljeni u Rusiji. Zato i ostaje nada da će se problem Slađane Erić završiti hepiendom i da će ona ponovo zaigrati za ekipu Saratova.

Rukovodstvo kluba je priznalo svoju grešku što na vreme nije obezbedilo radnu vizu i sva potrebna dokumenta nekadašnjoj srpskoj reprezentativki, koja je zbog toga imala neprijatnosti na moskovskom aerodromu “Šeremetjevo”, odakle je deportovana u Srbiju.

TRI DANA NA AERODROMU

PODSETIMO, kada je klub krenuo na utakmicu u Čeljabinsk, 27. januara, morali su da putuju preko Moskve. na aerodromu su zadržali Erićevu jer nije imala urednu vizu. Tri dana su je držali na aerodromu, a zatim su je proterali u Srbiju.

/NOVOSTI/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.