August 13, 2020

Bijeljinski šou: Mićić likuje, Maksimović traži novo brojanje glasova!

Bijeljinski šou: Mićić likuje, Maksimović traži novo brojanje glasova!

“Pobijedio sam Miću Mićića sa dvije hiljade glasova razlike, a SDS je pokrao izbore”, poručuje i danas kandidat koalicije “Bijeljina pobjeđuje”. Zlatko Maksimović podnio je 31 prijavu gradskoj izbornoj komisiji, a traži i ponovno brojanje glasova.

Tvrdi da je bilo mnogo nepravilnosti. Policija je, kaže, na dan izbora uhvatila nekoliko istaknutih članova SDS-a, kako kupuju glasove od lica romske nacionalnosti. Dok se to ne raščisti ne priznaje poraz, a najavljuje i proteste zbog izborne krađe.

“Ukoliko uspijemo da otvorimo vreće, a to nam je cilj i da se ponovo prebroje glasačka mjesta određena, siguran sam da će se istopiti rezultat odnosno da ću ja preći u prednost. To znam, jer vidim da na drugoj strani nema euforije. Jer kao što vidite na drugoj strani oni znaju da su pokrali izbore”, rekao je Zlatko Maksimović, kandidat za gradonačelnika Bijeljine.

“Možete da brojite koliko god hoćete, ali ja ostajem gradonačelnik Bijeljine”, uzvraća Mićo Mićić. Nema ništa protiv novog prebrojavanja, a njegova računica kaže da je pobijedio sa oko 500 glasova razlike. “Ko god izgubi ima pravo da se ljuti nemam ništa protiv brojanja glasova ponovo. Neka sa on zapita ili neko drugi ko je kupovao glasove mi nismo. Većinu ćemo mi napraviti, ja kao gradonačelnik pravim većinu i napraviću je”, poruka je Miće Mićića, gradonačelnika Bijeljine.

Dok Mićo Mićić uvjerava da ima skupštinsku većinu, u drugom taboru tvrde da će zadržati prevlast u Skupštini grada. Mićić je juče sračunao je njegov SDS osvojio 9 odborničkih mandata, a danas brojkama nije kalkulisao dok CIK ne kaže svoje.

U SNSD-u kažu da se gradonačelnik preračunao i da će imati 7 odbornika. Toliko imaju i oni, pa njihov predsjednik Nedeljko Ćorić računa da će sa DNS-om, Socijalistima, Radikalima i Uspješnom Srpskom imati većinu.

“Ono što želim da kažem da će Koalicija Bijeljina pobjeđuje nakon verifikacije mandata imati 17 odbornika ili 18 u skupštinskoj većini. Ono što je naš cilj i naš plan mi nećemo prihvatiti ni jednu drugu odluku osim odluke da je gospodin Zlatko Maksimovic pobjednik ovih izbora”, kaže Nedeljko Ćorić, predsjednik SNSD-a u Bijeljini.

A ko je pobjednik izbora u Bijeljini presudiće Centralna izborna komisija. Uprkos tome što napetost raste njima se ne žuri sa brojanjem glasova. Najnoviji podaci pokazuju da je Mićić i dalje u prednosti za 470 glasova.

Juče i danas uspjeli su da prebroje pola procenta preostalih listića ili jedno od 6 neobrađenih biračkih mjesta. Još sporije broje rezultate za skupštinu grada, pa tamo nedostaju podaci sa ukupno 23 glasačka mjesta.

Trenutni rezultati više se poklapaju se sa računicom koalicije Zlatka Maksimovića, a iz CIK-a nisu odgovorili kad ćemo znati konačne rezultate.

Izvor: ATV

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

error: Kopiranje sadržaja je zabranjeno.