October 20, 2018

Bijeljinski vitezovi sporta – Vladimir Dovlica Milićević

Bijeljinski vitezovi sporta – Vladimir Dovlica Milićević

Došao na sezonu ili dvije ostao cijelu karijeru! Ovako bi mogla da se opiše jednom rečenicom Vladimirova karijera u Bijeljini i privrženost Odbojkaškom klubu Radnik!
Vladimir Milićević je karijeru  započeo sada već davne 1995.godine u mlađim kategorijama OK Student Niš, gdje je odmah pokazao veliki talenat i do odlaska u Radnik 2000.godine sa Studentom osvojio drugo mjesto na kadetskom prvenstvu Srbije, proglašen za najboljeg mladog odbojkaša grada Niša i jednog od najperspektivnijih u Srbiji(svi znamo kakva je velesila u odbojci).
Po dolasku u Radnik planirao je da dobije veliku minutažu u seniorskoj odbojci i trasira sebi put ka odbojkaškim visinama ali život je htio drugačije…
Prva sezona u OK Radnik bila je dobra sa osvojena dva druga mjesta u prvenstvu i kupu RS. Već u sljedećoj okitio se duplom krunom zajedno sa saigračima iz jedne od najboljih generacija koju je Radnik ikada imao (2001/02). Naredna godina bila je prekretnica za OK Radnik koji ulazi u plej-of bez izgubljenog boda ali nažalost gubi finale i nakon toga odlaze brojni vrhunski igrači u veće klubove ali ne i Vladimir. Ne zato što nije mogao nego zato što nije htio!
Zajedno sa Dovlicom Radnik osvaja posljednje prvenstvo RS prije ujedinjenja takmičenja na BiH nivo (sezona 2004/05). Prva godina u zajedničkoj ligi završena je na drugom mjestu i izboren plasman u Evropu ali se kao i u mnogo slučajeva, sa našim prethodnim junacima, našao neki ,,vrhunski sportski radnik“ da to sve upropasti i ne obezbjedi sredstva za nastupe u međunarodnim takmičenjima. Svaki sportista koji ostvari plasman na neko veće takmičenje i ne ode na isto zbog nečijeg nemara i ne dozvoli mu se da odmjeri snage sa jačima gubi sportski motiv, Vladimir razočaran jedini put u karijeri (još jednom napominjemo imao je brojne ponude prije i poslije toga) napušta svoj Radnik i odlazi u ekipu OK Dubrovnik (prva liga Hrvatske).
Brzo je Dovlica uvidjeo da ne može bez Radnika i svoje Bijeljine te se već naredne sezone vraća kući i sigurni smo ostaje tu zauvijek…
Slijedi period stagnacije kluba ali on ne posustaje i kao najbolji i najiskusniji igrač nosi ekipu nekoliko sezona do skorijih koraka ka povratku na staze stare slave. Vrhunac se događa ove godine kada Radnik osvaja bronzu na Balkanskom kupu klubova u Turskoj!
Iako u poznim igračkim godinama Vladimir je i ove sezone dobio nekoliko ponuda iz Srbije ali je sve to odbio kako bi ostvario svoj san i osvojio titulu prvaka BiH i plasirao se u Evropu kada bi vjerovatno i odlučio da završi svoju karijeru na vrhuncu!
Kakav je Vladimir saigrač i koliko poštuje svoj tim vidjeli smo u razgovoru sa njim prilikom pisanja ovog teksta jer je ,,zahtijevao“ da navedemo da mu je bila čast nastupati sa nekim od najboljih igrača Radnika u njegovoj istoriji: Stanišić, Marić, Tešić, Ćuk, Simić, Ivanković, Ilić, Vasić, Novokmet… (autor i Vladimir se izvinjavaju ako su nekog izostavili)
Dva puta je izabran za najboljeg sportistu Bijeljine i dva puta za najboljeg odbojkaša RS.
Za reprezentaciju BiH odigrao je oko 20 mečeva.
Mnogi sportisti koji nisu odrasli u Bijeljini ostavili su veliki trag u ovom gradu ali smo sigurni da je Vladimirov jedan od najvećih! Sedamnaest godina (za sada) ostati u jednom gradu u kome nisi rođen, nisi došao nekom ,,mukom“ i imao si priliku da odeš mnogo puta u veće i ljepše sportska Bijeljina ti neće zaboraviti!!!
Vladimir je zasnovao porodicu, trener je mlađih kategorija OK Radnik i sigurni smo naš komšija do sportske a i životne penzije!

Dovlice hvala ti što si došao a još više što si ostao! Voli te tvoja Bijeljina!!

Izvor: https://www.facebook.com/srbinselektor/

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.