Februar 06, 2019

Bijeljinskom “BELOM MAGU” sud pleni imovinu: Godinama varao lakoverne, zgrnuo milione

Bijeljinskom “BELOM MAGU” sud pleni imovinu: Godinama varao lakoverne, zgrnuo milione

Nakon nedavnog hapšenja bijeljinskog „belog maga“ i iscelitelja, višegodišnjeg prevaranta Drage Mitrovića (50) iz Ostojićeva kod Bijeljine, postepeno se odmotava klupko prevara u koje je Mitrović godinama uvodio lakoverne ljude.

Mitrović je u prvoj polovini februara uhapšen u Sremskoj Mitrovici zbog pokušaja iznude pola miliona evra od jednog Beograđanina.

Tako je Osnovni sud u Bijeljini 28. februara ove godine doneo presudu u korist Danice i Save Prodanovića iz Novog Sada, koji od Mitrovića potražuju 301.000 evra. Iako je znao da ima dospele novčane obaveze po pravosnažnoj presudi Opštinskog suda u Novom Sadu, koja je priznata i rešenjem Okružnog suda u Bijeljini od 21. aprila 2017., Mitrović se svesno odrekao naslednog dela imanja svog oca Vojina u iznosu od jedne trećine imovine u korist svoje majke Radinke Mitrović. On je to učinio da bi izbegao obaveze po ovoj presudi, piše Avaz.ba.

Zbog toga je Osnovni sud u Bijeljini doneo odluku da se Danica i Savo Prodanović iz Novog Sada mogu namiriti u izvršnom postupku prodajom od oca nasleđene imovine Mitrovića, koju je on prepisao na majku.

U pitanju su nekretnine u Ostojićevu i Donjem Brodcu kod Bijeljine, novčana sredstva u nekoliko banaka, traktor, automobil, teretno vozilo i druga imovina.

Radinka Mitrović dužna je izmiriti i troškove parničnog postupka u iznosu od 3.150 KM, navedeno je u ovoj presudi.

/Blic,Avaz/

About The Author

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.